Logo hetkrantje-online.nl

Facebookpagina tegen opvang statushouders in Ypenburg en Leidschenveen

  •   keer gelezen   Regio

Regio - De komst van 150 nieuwe statushouders in de wijken Ypenburg en Leidschenveen zorgt voor heel wat onrust. Dat blijkt uit tientallen reacties op internet.

Een aantal bewoners heeft een Facebookpagina in het leven geroepen om de komst van deze vluchtelingen te voorkomen. Vlak naast de stadscamping in Leidschenveen en Ypenburg worden op braakliggend terrein tijdelijke woonunits voor 150 vluchtelingen neergezet, zo meldde de gemeente Den Haag gisteren.

De reacties zijn fel en uit het hart, maar soms ook ronduit stuitend. Zo worden grove uitlatingen gedaan over vluchtelingen en afbeeldingen van varkenskoppen geplaatst. Minstens één buitensporige reactie is gemeld bij de politie. "Kinderen dood wensen. Je schaamt je kapot dat het je buren zijn", zo zegt een bewoner uit het nabijgelegen Nootdorp in een reactie op een bericht.

Demonstratie
Zaterdag 26 maart staat er een grote demonstratie gepland naast het Hofbad in Ypenburg, zo meldt de beheerder van de pagina, die inmiddels al meer dan 1500 leden telt. Ook is een aantal bewoners een petitie gestart tegen de komst van vluchtelingen in de wijk.

Een logischerwijs warm onthaal, voor mensen die huis en haard hebben moeten verlaten voor oorlog en geweld, lijkt dus voorlopig nog niet aan de orde in onze buurgemeente.

Image and video hosting by TinyPic

Meer berichten