Afbeelding

Zuid-Hollandse man gaat voor wilde Valentijnsnacht

Regio 66 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Zuid-Hollandse mannen kopen vooral meer spannende verrassingspakketten voor Valentijnsdag: de verkoop hiervan ligt rond 14 februari in Zuid-Holland 102 procent hoger dan in de rest van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Europa's grootste online erotiekwarenhuis Pabo.nl.

Alleen in Flevoland, Friesland en Zeeland is de stijging nog groter, namelijk respectievelijk +158 procent, +111 procent en +109 procent in Zeeland. Desondanks steeg de verkoop van spannende verrassingspakketten in alle provincies. Groningen had met 30 procent meer verkopen de kleinste toename.

Populairste provincies
De mannen die het actiefst zijn en rond Valentijn meer cadeautjes bestellen wonen in Limburg (+8,7 procent), Gelderland (+8 procent) en Zeeland (+8,4 procent). Zij kopen de rest van het jaar ook meer erotische producten dan mannen in andere provincies. Zeeland is zelfs de enige plek waar meer mannen dan vrouwen Valentijnscadeautjes kopen, vooral korte jurkjes zijn daar gewild. In Limburg kiest men het liefst voor een spannend verrassingspakket terwijl in Gelderland de lingeriesetjes het populairst zijn.

Achterblijvers met Valentijn zijn de mannen in Friesland, Drenthe en Groningen. Opvallend is dat in die provincies de vibrator een stuk minder wordt aangeschaft dan normaal, met respectievelijk -13 procent, -11 procent en -5 procent. De mannen uit Flevoland maken het helemaal bont, daar daalt de verkoop van het vibrerende speeltje rond 14 februari met 27 procent.

Hoewel Groningse mannen met Valentijn achterblijven, gaan de vrouwen in die provincie voor een wilde 14 februari. De dames uit het noorden schaffen in die periode beduidend meer SM-setjes aan. Mannen zijn ook daarmee een stuk terughoudender. Hetzelfde geldt voor de provincie Utrecht.

Nederland
In het algemeen kopen Nederlandse mannen rondom Valentijnsdag vaker erotische cadeaus voor hun geliefde: gemiddeld kopen ze 5 procent meer dan in de rest van het jaar. In Limburg, Gelderland en Zeeland zijn de verkoopcijfers onder mannen zelfs tot 9 procent hoger dan gemiddeld.

De spannende verrassingspakketten zien dus de grootste stijging in de aankopen door mannen, maar het zijn niet de meest verkochte cadeaus. De populairste aankoop onder de heren is met 39 procent lingerie – een stijging van 7 procent met andere maanden. Ook bij vrouwen zijn de erotische speeltjes geliefd rond Valentijnsdag: zij geven hier 28 procent meer aan uit dan op andere momenten in het jaar.

Over Pabo.nl
Pabo.nl is onderdeel van Beate Uhse, het grootste erotiekconcern van Europa. De onderneming bestaat nu 69 jaar en is beursgenoteerd in Duitsland. De groep bestaat uit in totaal 62 winkels, een grote e-commercedivisie en een groothandel. De Beate Uhse Groep is actief in 10 landen in Europa. De omzet bedroeg in 2014 bijna 143 miljoen euro en het concern voert circa 20.000 producten. In Nederland zijn de retailketen Christine le Duc en online erotiekwarenhuis Pabo.nl de bekendste merknamen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant