Logo hetkrantje-online.nl

Topdrukte in de sierteelt vanwege Valentijnsdag

  •   keer gelezen   Regio

Regio - De week voorafgaand aan Valentijnsdag is voor de internationale bloemensector, en dus ook voor Royal FloraHolland in Naaldwijk, één van de drukste weken van het jaar. Rozen en tulpen worden het meest verhandeld; circa 100 miljoen rozen en zo'n 120 miljoen tulpen.

De dagen voor Valentijn is Royal FloraHolland een geoliede logistieke machine met de rijkdom van duizenden kleuren en geuren. Afgelopen maandag was de Valentijnsdrukte bij de vestiging in Naaldwijk op de werkvloer al goed voelbaar. Arie Bezemer, manager commercie: "Valentijnsdag is altijd op 14 februari. Maar het valt nu op een zondag. En omdat Valentijn op zondag valt, is de verwachting dat we de hele week wel een aanvoerpiek zullen hebben. Dus niet op één moment."

Volgens Bezemer doen alle bloemensoorten het goed met Valentijn: Naast rozen en tulpen zijn ook chrysanten, Gerbera's, Fresia's, Anemonen en Alstroemeria's belangrijk in het assortiment, evenals een aantal typische voorjaarsbloemen (Narcis, Hyacint). "Voor elke smaak is er zeker wat te vinden. De traditionele Valentijn kleuren zijn rood en roze, maar ook andere warme kleuren doen het deze week goed. Tenslotte is Valentijnsdag steeds meer de dag waarop, naast de romantische liefde, met bloemen en planten waardering in het algemeen wordt geuit."

De veiling haalt rond Valentijn altijd een beduidend hogere omzet. "Daar zijn we niet op uit. Ons hoofddoel is dat onze kwekers een goede prijs ontvangen en dat klanten mooie producten op tijd geleverd krijgen."

Meer berichten