Logo hetkrantje-online.nl
GoEuro Bier Prijsindex

Biertje in onze regio 2,58 euro

  •   keer gelezen   Regio

Regio - Het is geen geheim dat de Nederlander graag een biertje lust. Toch zijn we lang niet de grootste bierdrinkers. Dat blijkt althans uit een wereldwijd onderzoek van GoEuro.nl, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa.

Met een gemiddelde jaarlijkse bierconsumptie van 86 liter per persoon halen we zelfs niet eens de top tien. GoEuro onderzocht gegevens uit 75 wereldsteden over de 5 meest geïmporteerde bieren en het belangrijkste lokale bier en verwerkte die in een bierprijsindex. Die geeft aan in welke steden je het minst of net het meest betaalt voor bier en waar je de grootste bierdrinkers vindt. Onze regio staat op plaats 22. Een biertje kost hier gemiddeld 2,58 euro.

Goedkoop en duur
Bratislava is de goedkoopste stad om bier te drinken in Europa, met een gemiddelde prijs van 1,47 euro. Lausanne is het duurste met een prijs van 8,47 euro. Het is geen verrassing dat Lausanne ook de stad is waar het meeste geld aan bier wordt uitgegeven per jaar, in totaal 1422,71 euro per persoon. Praag is de stad met de hoogste bierconsumptie per persoon, 144 liter. De volledige bierprijsindex en alle gedetailleerde resultaten vind je op de website van GoEuro.

Image and video hosting by TinyPic

Meer berichten