Logo hetkrantje-online.nl
Foto: Tina
Foto: Tina

Meiden uit Leidschendam-Voorburg naar Tina-dag

  •   keer gelezen   Regio

Leidschendam-Voorburg - De Tina-dag, het grootste meidenfeest van Nederland, bestaat dit jaar 25 jaar en is inmiddels een begrip binnen de doelgroep meisjes van 7 tot en met 15 jaar en hun moeders.

Wat klein begon als een dagje uit voor een paar honderd bezoeksters, is uitgegroeid tot een meidenevenement op attractiepark Duinrell met 25.000 bezoekers verspreid over twee dagen. Deze 25ste jubileumeditie viert Tina samen met Douwe Bob. Ook veel meiden uit Leidschendam-Voorburg reizen binnenkort af naar het pretpark in Wassenaar.

Douwe Bob vertegenwoordigde Nederland in 2016 op het Eurovisie Songfestival en is sindsdien erg populair bij de doelgroep van Tina en hun moeders. Douwe Bob en zijn band spelen liedjes van zijn nieuwe album 'Fool Bar'. Uiteraard mag 'Slow Down' ook niet ontbreken. Naast Douwe Bob kunnen de bezoekers genieten van optredens van onder anderen Sarah & Julia, Mylène & Rosanne, TP4Y. Daarnaast zijn er YouTubers als Joy (BeautyNezz), Rutger (Furtjuh), Teske en MeisjeDjamila aanwezig voor Meet & Greets. Ook kunnen de bezoekers op de Tina-dag shoppen, bekende schrijvers en striptekenaars ontmoeten, meedoen aan leuke workshops in het Tina DIY-plaza en uiteraard zijn alle attracties en het Tikibad op Duinrell open. 

Tina-dag toen & nu
Hoofdredacteur Joan Lommen over 25 jaar Tina-dag: "In die 25 jaar is er veel veranderd: Duinrell is een constante factor, maar vanwege het toenemende succes gingen we van één naar twee dagen, John Travolta werd Justin Bieber en het aantal bezoeksters verhonderdvoudigde… Eén ding is al die jaren echter hetzelfde gebleven, en dat is de onbevangenheid en het enthousiasme van onze bezoeksters. Er is geen enkele doelgroep zo leuk als die van Tina." Joan voegt hier aan toe: "Wat we na 25 jaar Tina-dag steeds meer zullen zien is dat moeders, die zelf goede herinneringen hebben aan de Tina-dag, dit nu willen herbeleven met hun dochter. Hier passen we onze programmering op aan: het moet in toenemende mate ook leuk zijn voor de moeders."

Moeders gezocht
Oproep toen en nu: Tina roept moeders op die in de jaren 90 als meisje de Tina-dag bezochten en dit feestje opnieuw willen beleven met hun dochter. Stuur een foto, of je leukste herinnering van toen naar tinadag@tina.nl. De leukste inzendingen winnen een persoonlijke uitnodiging en worden als eregast ontvangen op de jubileumeditie van de Tina-dag in attractiepark Duinrell.

Image and video hosting by TinyPic

Meer berichten