'De Slimme Stoot' (DSS) viert 40-jarig bestaan | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Jan van de Krogt en Gerrit Waasdorp in de biljartruimte van DSS aan De Star in Leidschendam (foto/tekst: DJ).
Jan van de Krogt en Gerrit Waasdorp in de biljartruimte van DSS aan De Star in Leidschendam (foto/tekst: DJ).

'De Slimme Stoot' (DSS) viert 40-jarig bestaan

  •   142 keer gelezen   Sport

Leidschendam - In het Dienstencentrum Duivenvoorde in Leidschendam werd op 31 oktober 1979 biljartvereniging De Stomme Stoot (DSS) opgericht. Na enkele omzwervingen viert DSS dit jaar dus haar 40-jarig bestaan. In het kader daarvan worden een open dag en een jubileum mix toernooi georganiseerd.

DSS heeft zo'n 34 jaar in Duivenvoorde gebiljart, maar in 2013 moest de biljartvereniging weg in verband met andere plannen met deze locatie. Drie jaar lang vond de club vervolgens onderdak in het Veurhuis van de Hulp en Heilkerk op Schakenbosch, totdat ook hier de huur werd opgezegd. Vanaf maart 2017 heeft DSS echter weer een vaste locatie in een pand van Frans Roos aan De Star (1) in Leidschendam. Er is door een aantal leden hard gewerkt om er weer een biljartruimte van te maken met een bar waarvan de opbrengsten hard nodig zijn om de contributie beperkt te kunnen houden. De club heeft nu een prachtige locatie met 3 biljarttafels. "We zijn er erg blij mee; het is een goede ruimte", aldus voorzitter Jan van der Krogt.

DSS telt 38 leden en speelt een interne competitie op de maandagochtend, maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmidddag. Op dinsdagmiddag wordt meegespeeld in competitie recreatief biljarten Bollenstreek. Daarnaast kan men vrijspelen op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Dit is allemaal inbegrepen in de contributie. Er wordt niet in de avonduren en op feestdagen gespeeld.

"Maar men kan ook met een paar vrienden of familieleden komen biljarten op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur", laat voorzitter J. van de Krogt weten. Dit is echter alleen mogelijk op afspraak, dus geen vrije inloop. "Daarbij zijn ook dames altijd van harte welkom", voegt Van der Krogt daar nog aan toe.

Open dag
De jongste leden zijn in de 60 en de oudste ver in de 90 jaar. "Er is sprake van vergrijzing en natuurlijk verloop, waardoor we best wat nieuwe leden kunnen gebruiken", vertelt penningmeester G. Waasdorp. Om nieuwe leden te werven organiseert DSS organiseert op zaterdag 19 oktober van 13:00 tot 17:00 uur een open dag in de biljartruimte aan De Star 1 (trap omhoog en links) in Leidschendam. Kom langs voor een kennismaking en informatie.

Het grote feest voor de leden zelf is de finale van het Jubileum Mix Toernooi op 29 oktober. Om 13.00 uur neemt wethouder Nadine Stemerdink de afstoot. Bert Gunters neemt het dan op tegen Cees Zegwaard. Na afloop volgt een demonstratie van wereldkampioen driebanden Dick Jaspers, die speelt tegen de winnaar van het Mix Toernooi. Tot slot wordt het jubileumjaar op 31 oktober afgesloten met een soosmiddag en een etentje bij de Chinees.

Meer inlichtingen over DSS of de open dag via tel. 06-12163859, of 06-44734954.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>