Leidschendam-Voorburg kent voetbalweekend zonder winst | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Via lat en verdediger scoorde Jeremy Knegtmans (SEV) de bevrijdende 3-3 (foto: AW).
Via lat en verdediger scoorde Jeremy Knegtmans (SEV) de bevrijdende 3-3 (foto: AW).

Leidschendam-Voorburg kent voetbalweekend zonder winst

  •   138 keer gelezen   Sport

Forum Sport-sv Poortugaal 2-4

Peter Klomp is trainer van sv Poortugaal. De Voorburger trainde in het verleden bij o.a. RKAVV en Vitesse Delft. Ook trainde hij kortstondig het lagere jeugdelftal van zijn zoon die destijds bij Forum Sport voetbalde. Bij zijn laatste club in de voetbalregio Haaglanden Vitesse Delft was hij technisch coördinator In de eindfase van de sollicitatieprocedure bij sv Poortugaal ging het nog om 3 kandidaten, waarvan Klomp voor de voetbalregio Rijnmond de enige onbekende was. De geboren Rotterdammer voetbalde net als zijn broer Martin, die ook als trainer faam maakte, in de jeugd bij HOV. Door werken bij politie Haaglanden verhuisde Klomp destijds naar Voorburg. Zijn prima CV en plannen gaven de doorslag. Tot nu toe maakte hij van zijn nieuwe spelersgroep een winnend elftal, waarvan spits en international van Sint Maarten Qrushinco Rosina , die 2x scoorde, de grote blikvanger is. Het elftal van Dennis den Turk begon goed tegen de koploper zonder puntverlies. "We zetten hoog druk en speelden goed en verzorgd voetbal. De 2-0 hing eerder in de lucht dan de 1-1 uit een strafschop na hands en een rode kaart voor Timo Ploemen. We probeerden de 1-1 zo lang mogelijk vast te houden, maar dat lukte direct na rust al niet. Uit de eerste 35 minuten haal ik veel positieve dingen waar we verder mee kunnen."

Foreholte-Wilhelmus 4-0

Wilhelmus was kansloos tegen de koploper die nog geen puntverlies in 4 competitieduels leed. Trainer Oscar Laguna Burgos zag dat ook. "De vroege 1-0 viel na een foute inspeelpass van Mathijs Wartna en aan de 2-0 uit een strafschop na een half uur ging een ongelukkige handsbal van Tomas Ruijgrok vooraf. Gelijk na rust werd het 3-0 uit een standaardsituatie, waarbij wij het toelaten dat de bal vrij kan worden ingekopt. De 4-0 viel na 70 minuten. Ik vind Foreholte een erg goede ploeg en kan mijn spelers dan ook niet heel veel verwijten maken. Er is keihard gewerkt. Alleen werden de goals te makkelijk weggegeven." Laguna Burgos wanhoopt niet, maar moet constateren dat zijn ploeg nog niet heeft laten zien waartoe het echt in staat is. "Wij zijn inderdaad nog niet in goede vorm. Het is daarnaast geen excuus, maar we missen nog steeds Levie Schut, Remy Kant en nu ook Kevin Besamusca, die van de week een gebroken neus opliep. We gaan nu weer hard werken om het zondag RKDEO zo lastig mogelijk te maken."
Opstelling: Rick v.d. Mast; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Mathijs Wartna (75. Dylan Kasius), Jasper Wartna; Carlo Goedhart, Yuri Bruno, Ruben Gyamfi, Sven v. Noppen, Cedric Aké (60. Jake Smart), Jacky Adam.

Stompwijk'92-DHL 1-1

Trainer Patrick Kamperveen miste zij goalgetter en clubtopscorer Nick Ammerlaan, zijn aanvoerder Nick van den Bosch, en aanvankelijk ook zijn jonge smaakmakers Fernando Zabala en Koen Kemna. Dat vond hij overigens geen verklaring voor het matige spel van zijn ploeg. "Eerder in de week gaven we tegen zaterdag tweedeklasser UVS veel energie en tegengas, waardoor de club zich zelfs genoodzaakt voelde om tijd te gaan rekken. Donderdagavond was er ook nog fantastisch getraind. Maar je ziet het. Het is geen garantie voor een goede pot voetbal. Dat is ook voetbal!" Assistent-trainer Rob van Benten riep halverwege de tweede helft dan ook of hun ploeg 'alsjeblieft de bal eens bij een Stompwijker in wilde leveren in plaats van bij een Delftenaar'. Maurice Lugtigheid was de gevaarlijkste man aan Stompwijk-zijde. De invaller speelt nog maar hoogst zelden in het eerste elftal. Kamperveen: "De routiniers Tim van Rijn en hij hebben zich weer beschikbaar gesteld voor het spelen in het eerste elftal als de nood aan de man is. En dat was het zondag. Fernando Zabala heeft gelukkig na 3 weken afwezigheid zijn rentree gemaakt. En Koen Kemna kan door studieverplichtingen niet of zeer weinig trainen. De komende tijd schijnt hij dat weer wel te kunnen. Ik verwacht veel van hem en Fernando. Met Rick de Haan en de goed ingevallen Darian Lambregts, die eigenlijk in de basis zou starten maar te laat bij de wedstrijdbespreking was, kunnen zij de revelatie van het seizoen worden. In combinatie met de oudere en jongere garde die er binnen Stompwijk'92 al waren mogen we wel wat verwachten."

Vredenburch-SEV 3-3

Een zekere 0-2 voorsprong bleek na rust niet genoeg. De thuisclub vocht zich naar een 3-2 voorsprong. Op karakter sleepte SEV er nog een gelijkspel uit, maar het verlies van 2 punten mochten de Leidschendammers zichzelf aanrekenen. Trainer Kenneth Soechit kwam tot dezelfde conclusie. "We dachten dat we er al waren en speelden aanvankelijk een slappe tweede helft. Hier zal deze week nog wel over gesproken worden, want we mogen dit eigenlijk niet laten gebeuren."

RCL 2-RKAVV (vrouwen) 2-2

"We speelden in Leiderdorp op het grote natuurgras hoofdveld. Dat formaat en die ondergrond zijn we niet gewend. We moesten de linies dus kort op elkaar houden zodat RCL daar niet tussen kon voetballen. Maar dat lukte eigenlijk niet", zegt trainer Nikita van der Wijngaard, die bij haar ploeg het onderlinge vertrouwen in elkaar miste om die tactiek uit te voeren. "Door 2x balverlies op eigen helft kwam RCL tot scoren. Ze waren qua positiespel veel beter, meer in beweging en ze voetbalden simpeler. Na rust zijn we voor een beter resultaat gaan vechten, voetbalden we beter en sloten de linies wel dichter op elkaar aan, waardoor RCL minder ruimte kreeg en we de bal eerder terug hadden." Op een mooie steekbal van Melanie Zalm was voor rust al de aansluitingstreffer gescoord. "We hadden her en der wel een beetje pech. Babette Schreuders schoot in een 1 op 1 situatie met de keepster op de paal", zegt Van der Wijngaard, die in Noomi Weinberg een goede vervanger voor Sterre van der Zalm op doel had. "Noomi hield ons inderdaad in de wedstrijd. Lotte scoorde vanuit een vrije trap de 2-2. We hebben hard gewerkt voor een punt en ondanks 5 afwezigen hebben we het prima gedaan met de speelsters die we wel hadden. Zes minuten voor tijd viel de gelijkmaker. In die slotfase gingen we achterin 1 op 1 spelen en dwongen we wel een hartstikke mooi gelijkspel af. Vorig jaar verloren we nog met 4-1 bij RCL, dus we gaan vooruit."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>