Jeremy v. Lochem (1+1+2) & Lovette Felicia (3) waren de afgelopen periode het meest productief (archieffoto's: AW).
Jeremy v. Lochem (1+1+2) & Lovette Felicia (3) waren de afgelopen periode het meest productief (archieffoto's: AW).

RKAVV en SEV scoren er lustig op los op de Kastelenring

Sport 330 keer gelezen

Leidschendam - RKAVV en SEV scoorden er lustig op los afgelopen weekend op op Sportpark De Kastelenring in Leidschendam.

RKAVV-MSC/Amslod 7-3

De club speelde vorige week geen competitie, maar stond de afgelopen periode niet stil. In de Haaglanden Cup won het van VUC (1-0; 85. Jeremy van Lochem) en midweeks wonnen het 1e en 2e elftal voor de beker met respectievelijk 4-0 (Mike v. Toor, Jeremy v. Lochem, Remco Overdevest & Lovette Felicia) van Kickers'69 en met 3-1 (Jeremy Burke, Tim Tetteroo & eigen doelpunt) van FC Oudewater. Op de 8-5 thuisoverwinning tegen Emmen 2 weken geleden volgde zondag opnieuw een grote winst. Trainer Maurizio Ceccucci: "De onderlinge concurrentie in de spelersgroep wordt groter. Daar worden we alleen maar beter van. En we hebben steeds minder mindere momenten, al mogen de 2 goals uit corners en 1 veldgoal natuurlijk ook niet vallen. Over zulke situaties praten we maandagavond altijd. Maar het publiek was enthousiast en er zaten verschrikkelijk mooie aanvallen en doelpunten bij. Daar doe je het natuurlijk allemaal voor. Koploper Hoogeveen wordt een ander verhaal. Uit beelden die ik gezien heb de ploeg die het meeste aanspraak op de 1e plek maakt. Ik begreep dat hun centrale verdediger deze week bij AZ op proef is. Een complete ploeg met individuele kwaliteiten en een makkelijk scorende spits. Wij zullen wat accenten in ons spel leggen, maar moeten geloven in onszelf en doen wat we de laatste tijd al goed deden."

Die Haghe-Forum Sport 2-3

Verrassend was de linksbackpositie voor de doorgaans linksbuiten spelende Edoardo Saurwalt. Trainer Dennis den Turk: "Hij nam het gewoon op zoals we het hem vroegen. Timo Ploemen was geschorst en Hugo van Diepenbeek weer geblesseerd, dus hij moest wel. Voor de beker tegen Strijen hadden we dit al geprobeerd. Toen en nu vulde Edoardo die positie goed in. De 2-3 werd vlak voor tijd gescoord. Dat geluk viel nu eens onze kant op. Met 2-2 waren we allebei ook tevreden geweest, maar 3 punten smaken lekkerder natuurlijk. Tegen Heinenoord moeten we ons spel doorpakken wat we de laatste weken hebben laten zien. Net als wij heeft Heinenoord te weinig punten naar de mogelijkheden die het heeft. Het is een goed team."

Wilhelmus-RKDEO 2-3

Nog binnen het eerste kwartier namen 'De Wespen' een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer vijf minuten voor rust is een benutte strafschop na een overtreding van Tomas Ruijgrok. Een goed ingeschoten vrije trap betekende even later zelfs 2-2. Nog geen 10 minuten na rust moest spelmaker Jacky Adam geblesseerd het speelveld verlaten. Op het uur kopte Jake Smart de bal op de lat. Vier minuten later wordt de eindstand door Didier Dandlau (ex-Forum Sport jeugd & RKAVV) bepaald.

sv Charlois-Stompwijk'92 4-1

Bij 2-1 miste Rick Luiten nog een strafschop. Luiten zelf hierover op leidenamateurvoetbal.nl: "We hadden het betere van het spel, maar missen nog te veel kansen. Dat is deze competitie een beetje het euvel bij ons. Dat neem ik mezelf ook kwalijk, want die penalty moet er natuurlijk gewoon in. Jammer dat de resultaten wat achterblijven, want het voetbal dat we nu spelen is beter dan in vorige seizoenen. Dat geeft mij hoop voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk resultaten gaat opleveren."

SEV-Haagse Hout 5-3

Heuglijke momenten op sportpark De Kastelenring. De tegenstander van AZ in de Europa League FC Astana trainde er vorige week dinsdagavond ruim een uur. Rond SEV-Haagse Hout organiseerde SEV zaterdagmiddag een unieke line-up met SEV G-voetballers. Ze liepen met beide clubs in lijn het veld op en Peter Blom (G2) verrichtte de aftrap. SEV sloot zich hiermee aan bij het landelijke initiatief van de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport om meer aandacht te vragen voor het voetballen voor mensen met een verstandelijke beperking. Keeperstrainer Björn Henrichs stond tegen Haagse Hout zelf onder de lat. Trainer Kenneth Soechit: "Kai Voorwinden blesseerde zich tijdens de laatste training aan zijn duim, waarvan hij al vaker last heeft gehad. Tweede keeper Jeroen Meulink werkt op de grote vaart. Die is er een tijd niet. Björn traint altijd zijn eigen trainingen mee. In geval van nood kan Peter Raaijmakers ook keepen. Voor de zekerheid trainde hij donderdag als zodanig mee. Even hadden we onze restverdediging zaterdag niet op orde, maar we zijn niet in paniek geraakt en kregen erna kans op kans. Bij 4-2 greep Björn 2x goed in bij 1 op 1 situaties en kreeg iemand van hun de rode kaart. Ik weet niet wat ik van HPSV uit moet verwachten, maar ik weet wel dat wij niet in de positie zitten om HPSV te onderschatten. Weet jij waar ze in het Zuiderpark zitten?"

RKAVV-IFC (vrouwen) 3-2

Trainer Nikita van der Wijngaard zag haar ploeg voortvarend beginnen. "Van onze kant waren die eerste 20 minuten echt heel goed! Ik heb echt staan te genieten! We speelden met enorm veel druk naar voren en scoorden 3x. Daarna verzwakten we iets, wat logisch is want zo veel hoge druk zetten en energie geven hou je niet constant een hele helft vol. Na rust kwamen we niet scherp uit de kleedkamer en liepen een beetje achter de feiten aan. IFC speelde vooral de lange bal, waaruit zij hoopten dat bal goed zou vallen. Toch kregen wij uiteindelijk de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Dat verzuimden wij te doen, waardoor wij het onszelf erg lastig hebben gemaakt." De overwinning zorgde voor een stijging op de ranglijst in 2B van plaats 11 naar 7, waartussen slechts 1 punt verschil zit. Zaterdag gaat RKAVV bij de nummer laatst Ariston'80, de studentenvoetbalclub, in Delft-Zuid op bezoek.

Martijn Brummer (Forum Sport) debuteerde & Björn Henrichs (SEV) maakte rentree (archieffoto's: AW).
Peter Blom (SEV G2) verrichtte de aftrap & Tim v. Rijn (Stompwijk'92) scoorde (archieffoto's: AW).

Uit de krant