Welkome doelpuntenregen in Stompwijk levert 7 goals op | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Lars Roeling (stompwijk'92) debuteerde en scoorde 6-0 (foto: AW).
Lars Roeling (stompwijk'92) debuteerde en scoorde 6-0 (foto: AW).

Welkome doelpuntenregen in Stompwijk levert 7 goals op

  •   195 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Het regende zondag waterdruppels en doelpunten in Stompwijk. Ook Forum Sport, Wilhelmus en RKAVV Vrouwen wonnen het afgelopen weekend.

Hoogeveen-RKAVV 2-2

Het onderwerp 'veel tegendoelpunten' kwam de afgelopen periode veel ter sprake in de spelersgroep van trainer Maurizio Ceccucci. "Dat leverde een ploeg op die met en voor elkaar wil knokken. Verdedigend stonden we dit keer vrij aardig tegen hele goede aanvallers. Kansen creëren doen we altijd en goals maken kunnen we ook. Tegen SDO moeten we dit doorzetten."

De terugkeer van aanvoerder Robin Steffens en zelfs van Giorgio Achterberg, die sinds zijn komst naar RKAVV door langdurende blessures zelden speelde, is aanstaande. Ceccucci: "Robin is fit en een onmisbare pion, en met Giorgio moeten we voorzichtig zijn. Hij maakte al zijn rentree in het 2e elftal maar komt van langdurende blessures. Alle credits aan de jongens die er nu staan. Zij doen het goed. De sterkte van je team wordt bepaald door de sterkte op de reservebank."

Forum Sport-Heinenoord 2-1

"Voor rust was er niets aan de hand, speelden we goed voetbal, en namen we een verdiende 2-0 voorsprong", zegt trainer Dennis den Turk. "De 3-0 en 4-0 lieten niet lang op zich wachten, maar werden door onterechte vlagsignalen van hun clubgrensrechter afgekeurd. Ons voetbal werd minder. Zij maakten 2-1. Twee minuten na zijn invalbeurt viel mijn laatste wissel Orlando Agues Ribeiro al weer uit met een blessure, waardoor wij de slotfase met 10 man verder moesten. Desalniettemin was het een verdiende overwinning."

De veelvuldig geblesseerd geweest zijnde spits Leo Dijkhuizen vierde als invaller zijn rentree. Als jeugdspeler scoorde hij destijds al in het 1e elftal. De mogelijkheden voor Den Turk voorin worden met de week uitgebreid sinds ook Lorenzo Seymonson en Orlando Agues Ribeiro de afgelopen periode al hun rentree vierden na blessures.

Oliveo-Wilhelmus 0-2

"Deze overwinning hadden we nodig", zegt trainer Oscar Laguna Burgos, die zag hoe zijn ploeg in de stromende regen op karakter won. "De euforie na afloop was groot. Iedereen zocht elkaar op. Ondanks de mindere resultaten is de onderlinge sfeer altijd goed gebleven. Met deze zege is de tussenbalans compleet." Burgos doelt op het competitieverloop tot nu toe. "Onze 1e wedstrijd werd afgelast; de 2e gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Tegen Concordia uit (2-2), Teylingen en RKDEO thuis (beiden 2-3) hadden we meer verdiend. De 4-0 nederlaag bij Foreholte was terecht. We groeien in de voor ons nieuwe 2e klasse met deze zege als resultaat. Dit seizoen worden we geen kampioen, maar degraderen doen we zeker ook niet. Het Bournemouth van Nathan Aké won van Manchester United en Eintracht Frankfurt won van Bayern München. Met de juiste instelling en het juiste karakter kunnen ook wij van iedereen winnen. Voetballen kunnen we."

Stompwijk'92-REMO 7-0

Op de website leidenamateurvoetbal.nl maakt nieuwe trainer Patrick Kamperveen een tussenbalans op. "We hebben de voorbije weken te veel punten laten liggen en dan krijg je toch wat gemor. Daar praten assistent-trainer Rob van Benten en ik veel over met spelers. Uitleg geven vinden wij heel belangrijk; zowel aan de oudere als aan de jongere spelers. Er is nu een lichting bij Stompwijk'92 die jaren vooruit kan. Dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. Afzeiken heeft helemaal geen zin en daar ben ik ook niet van. Spelers proberen beter te maken dat is waar het om gaat. En ze moeten plezier hebben. Dat heb ik in diverse duels ook gezien. Nu viel alles op zijn plekkie."

De aanvallende speelwijze met veel combinatievoetbal wordt steeds meer zichtbaar. "In meerdere wedstrijden hebben wij die laten zien. Alleen beloonden wij onszelf toen niet. Een voetballende speelwijze was een wens van de selectie, voordat ik bij de club aangenomen werd. Die wens en de overkomst van 12 jeugdspelers waren mijn belangrijkste redenen om bij Stompwijk'92 te tekenen. Ik vind het zoeken naar de balans tussen oud en jong nog steeds een prachtige uitdaging."

HPSV-SEV 3-2

"Naar aanleiding de laatste training had ik al een slecht voorgevoel over de instelling van mijn ploeg en die kwam helaas uit. Voor de 3-0 achterstand hebben we nauwelijks gevoetbald. We kregen zat kansen op de gelijkmaker of meer, maar onderschatting heeft ons de das om gedaan. We zijn overklast door een gedreven ploeg en kwamen te laat op gang", zegt trainer Kenneth Soechit, die de gelatenheid in zijn ploeg ook door de omstandigheden in het Zuiderpark verder in zijn ploeg zag varen. "HPSV heeft 1 veld in een uithoek van het park, waar je niet dichtbij kunt parkeren. Dus voordat we er waren moesten we nog een stuk lopen. Het veld was niet gemaaid en hobbelig. Kortom ingrediënten voor onderschatting te over; wat je ook zegt om ze voor te waarschuwen. Ik hoop dat dit een goede les voor ons is geweest. We hadden medekoploper kunnen zijn, omdat andere clubs ook punten verloren. De schade is dus gelukkig beperkt, maar dit mag ons niet meer overkomen."

Ariston'80-RKAVV (vrouwen) 3-4

Binnen 10 minuten was het 2-0 en 10 minuten voor rust zelfs 3-0. Onbegrip maar ook vastberadenheid dat knokken voor een beter resultaat vaker loonde beheersten de pauze. Halverwege de 2e helft was het al 3-3. Jessie van Leeuwen werd matchwinner met haar specialiteit; een subtiel afstandsschot. Lotte Langerak (16) debuteerde als invaller. Ze begon dit seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen MO17, maar moest daar door studie afhaken. De KNVB verleende tussentijdse overschrijving. RKAVV wacht de komende weken een zware serie wedstrijden tegen de top 5 in 2B, maar met RKAVV weet je deze competitie maar nooit.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>