Afbeelding

Voorburgse Tobias speelt in nationaal jeugdrugbyteam

Sport 984 keer gelezen

Voorburg - De 15-jarige Tobias Nota van de Voorburgse Rugby-Club zag afgelopen weekend zijn grote droom uitkomen in Antwerpen, toen hij zijn eerste wedstrijden speelde voor Jong Oranje U16 tegen België.

Tobias mocht gelijk twee keer spelen: "Het rugbyniveau was erg hoog en het was niet makkelijk om te scoren, maar uiteindelijk wonnen we beide wedstrijden: tegen Vlaanderen met 14-0 en tegen Wallonië met 7-5".

Ook al stond hij voor het eerst opgesteld, hij ging er duidelijk voor met een paar zeer goede acties en 2 bijna tries als resultaat. Dat bleef niet onopgemerkt: "Ik kreeg veel complimenten van mijn coaches en teamgenoten over hoe ik speelde en daar was ik erg blij mee. Het was een geweldige dag en een eer om samen met de beste spelers van mijn leeftijd te mogen spelen. Ik kan niet wachten tot de volgende keer."

Speelt hij bij VRC achterin als fullback, bij het Oranje team heeft hij als outside center een belangrijke rol in zowel de aanval als de verdediging. Dit maakt het voor de jonge Voorburger niet alleen een gave maar ook erg leerzame ervaring.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant