De damesselectie van handbalvereniging EHC (foto: Tessa de Jong).

Dames EHC winnen ook slechte wedstrijd

Sport 642 keer gelezen

Voorburg - Foreholte was zondag 24 november de tegenstander van EHC dames 1. EHC begon sterk aan de wedstrijd. Toch noteerde Foreholte, via een penalty, het eerste doelpunt. Via drie breaks en een uitgespeelde aanval zette EHC haar stempel op de wedstrijd, 1-4.

Doordat EHC een paar keer te laat was in de verdediging, kreeg Foreholte penalty na penalty. Vier van de vijf zetten zij in de eerste helft om in een doelpunt. EHC was hierdoor een beetje de kluts kwijt en speelde niet haar gebruikelijke spelletje. Eind van de eerste helft rechte EHC haar rug en konden de dames toch uitlopen naar een 6-11 ruststand.

De tweede helft speelde EHC niet haar beste spel. Er werden veel kansen gemist, zowel vanaf de cirkel als in de break. De verdediging stond daarentegen wel sterk. De laatste drie penalty’s werden door EHC raak geschoten, nadat de eerste vier werden gemist. Mede hierdoor sloot EHC de wedstrijd winnend af met 12-21.

Hoewel EHC geen goede wedstrijd speelde werden wel de punten mee naar huis genomen. Het is een opsteker dat ook slechte wedstrijden gewonnen kunnen worden. Aankomende zaterdag speelt EHC de topper tegen het ook nog ongeslagen Lotus. Aanvangstijd 19.00 uur in de ballonhal van de handbalvereniging. De meiden kunnen de steun van het publiek goed gebruiken