Onder ideale omstandigheden gingen de lopers van start (foto: pr Stompwijk'92).
Onder ideale omstandigheden gingen de lopers van start (foto: pr Stompwijk'92).

Meerhorstloop in Stompwijk met 268 lopers weer in de lift

Sport 588 keer gelezen

Stompwijk - De Meerhorstloop in Stompwijk, traditioneel op de eerste zondag in het nieuwe jaar, zit weer in de lift. 

Het aantal deelnemers bedroeg zondag 5 januari 268 en hiermee wordt de stijgende lijn van de afgelopen jaren voortgezet. Niet zo verrassend, want de omstandigheden om te lopen - 7 graden, droog en amper wind - waren optimaal.

Jan Kenemans stond ooit aan de basis van deze loop. Hij was dan ook degene, die het startschot mocht geven voor alle afstanden. Vele belangstellenden uit de omgeving komen op deze prestatieloop af, waaronder enkele tientallen leden van de personeelsvereniging van Nationale Nederlanden en loopgroep de Vlietrunners in Voorburg. Medewerkers van Stompwijk ’92, loopgroep De Trein en een grote groep vrijwilligers zorgden ervoor, dat de loop door en langs weilanden op rolletjes verliep.

Het parcours was iets aangepast vanwege werkzaamheden van het waterschap Rijnland. Hierdoor weken de afstanden iets af. Opvallende prestaties werden geleverd door Victor Geraedts, die op de 5,6 km. een nieuw parcoursrecord noteerde van 19.52. Op de 10,3 km mocht de tijd van 39.45 van Wouter Stuurman er ook zijn. De 9-jarige Quirijn van de Werf slaagde er met 7.45 bij de jeugd net niet in om het record uit de boeken te lopen. 

Kijk voor alle uitslagen op: www.stompwijk92/evenementen/meerhorstloop.

De jongere deelnemers vliegen uit de startblokken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant