Dames 1 van EHC met Kanjer van de Week Sanne (foto: pr).

Dames 1 EHC wint twee keer in één week

Sport 328 keer gelezen

Voorburg - Voor de handbaldames van EHC stonden afgelopen week twee wedstrijden op het programma.

Allereerst was er dinsdag 7 januari een bekerwedstrijd tegen De Treffers uit Krimpen aan den IJssel. EHC begon wat slap aan de wedstrijd. De verdediging was niet scherp en in de aanval hadden de dames moeite met de bal onder controle te krijgen. Pas na zeven minuten scoorde EHC haar eerste doelpunt. Langzaam liepen ze weg bij De Treffers, ruststand 5-9. De tweede helft moest beter en dit deden de dames van EHC. Er werden veel breaks gelopen en kansen werden afgerond. De Treffers had hier geen antwoord op. Eindstand, 9-26. De dames van EHC bekeren verder. Begin februari zal de volgende bekerwedstrijd plaatsvinden. De tegenstander is nog onbekend.

Zaterdag 11 januari moest voor de competitiewedstrijd worden aangetreden tegen VOS, de nummer drie van competitie. De eerste tien minuten gingen gelijk op. Langzaam liep EHC echter weg bij VOS en na 20 minuten had EHC een ruime voorsprong van vijf doelpunten. Ruststand 11-4 in het voordeel van EHC. De tweede helft startte EHC voortvarend. Het tempo lag hoog. VOS werd wat feller in de verdediging en trok geregeld aan de noodrem. De penalty’s die volgden werden verzilverd. EHC bleef, zj het voorzichtig, haar eigen spelletje spelen. Dit resulteerde in een ruime overwinning van 22-7. Volgende week de uitwedstrijd tegen ROAC, de nummer vier.