Voortaan mogen 6 Turven teams strijden om de Voorburgse eer tijdens de verschillende districtswedstrijden en toernooien (foto: pr).
Voortaan mogen 6 Turven teams strijden om de Voorburgse eer tijdens de verschillende districtswedstrijden en toernooien (foto: pr).

VRC een na grootste rugbyclub in de regio

Sport 843 keer gelezen

Leidschendam - Met het lidmaatschap van de 50e jonge speler is er bij de Turven (6 – 8 jaar) van de Voorburgse Rugbyclub een mijlpaal bereikt qua aantal spelers en aantal teams.

Voortaan mogen 6 Turven teams strijden om de Voorburgse eer tijdens de verschillende districtswedstrijden en toernooien. Daarmee vertegenwoordigen de Turven de grootste leeftijdsgroep bij de club én verstevigt de vereniging zijn tweede positie in de regio qua aantal wedstrijdteams in de leeftijdscategorie onder 12 jaar. Een mooie prestatie voor de club die dit jaar 5 jaar bestaat. 

Er zijn weinig clubs die zoveel kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar enthousiast weten te maken en te houden voor de rugbysport. De meeste clubs hebben 1 tot 4 teams. VRC is daarop een uitzondering in de regio die in totaal 11 verenigingen tel. Ook al zijn de Voorburgse Turven nog jong, de spelertjes zijn ontzettend fanatiek. Zo werden alle drie de pre-season toernooien overtuigend gewonnen.

Lucas Avink, hoofdtrainer Turven: "Gezien de uitstekende resultaten op toernooien en districtswedstrijden, is het duidelijk dat onze turven tot de top behoren. Het rugbyspel is van een erg hoog niveau. Verder is de sfeer in de groep ook bijzonder te noemen met een groeiend ledental als gevolg. Hiermee behoren wij tot de grotere clubs van Nederland in deze leeftijdsgroep en met het aantal wedstrijdteams onder 12 jaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant