Het was een zeer zware rally voor mens en machine (foto: Alessio Corradini).
Het was een zeer zware rally voor mens en machine (foto: Alessio Corradini).

Van Velsen Rally Sport finisht in Africa Eco Race als 6e

Sport 291 keer gelezen

Stompwijk - Na 12 zware etappes, 5 in Marokko, 6 in Mauritanië en 1 korte, snelle etappe over het strand in Senegal is het team Van Velsen Rally Sport op 19 Januari aangekomen in Dakar bij het legendarische Lac Rose.

De eindstreep is gehaald en Aad blikt nog even terug op de tweede week van de rally. “Het was een zeer zware rally voor mens en machine. Het machientje heeft zich heel goed gehouden. Alleen heb ik tijdens deze rally ontzettend last van mijn rug gekregen van de harde klappen in de eerste helft. Die waren net even teveel van het goeie. Daardoor heb ik niet voluit kunnen rijden. Ik heb me zitten verbijten tegen de pijn en mijn rit uitgezeten” vertelt Aad. 

“Maar laten we eerlijk zijn. We hebben de 6e positie vastgehouden. En tuurlijk had ik op een betere positie gehoopt. Toch ben ik trots op ons team. Want we zijn deze rally gefinisht en hebben het opgenomen met een truck van 11 jaar oud tegen trucks van deze tijd met de modernere technieken. We gaan het met elkaar vieren dat deze rally weer tot een mooi eind gekomen is!”

Dinsdagmiddag komt het team weer aan in Nederland. ’s Avonds om 20.00 uur worden de teamleden weer welkom thuis geheten in De Bles in Stompwijk. De deuren gaan om 19.30 uur open. Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Kijk voor meer informatie, foto's en filmpjes op www.vanvelsenrallysport.nl.

Het team van Van Velsen Rallysport aan de finish na het voltooien van de Africa Eco Race in Dakar (foto: Tim Buitenhuis).
(foto: Tim Buitenhuis).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant