RKAVV scoort (Remco Overdevest 3-1).
RKAVV scoort (Remco Overdevest 3-1).

RKAVV blijft winnen; net als Vrouwen, Forum Sport en SEV

Sport 233 keer gelezen

Door dit resultaat steeg RKAVV zondag naar de 3e plaats in de Hoofdklasse A, won het voor de 5e keer op rij, en is het op dit moment koploper in de 2e periode. Op eigen veld won het de laatste 6 wedstrijden. Sinds 24 november, toen van het HBS van voormalig trainer Bas Steffens in Den Haag met 3-0 verloren werd, heeft RKAVV niet meer verloren. En onder het nieuwe bestuur verloren RKAVV en reserve-hoofdklasser RKAVV 2 ook nog niet, maar dat laatste feit doet niet ter zake. Trainer Maurizio Ceccucci is dan ook nog steeds een tevreden man. “Maar we moeten ervoor blijven werken. De spelers vroegen om een vrije maandagavond, maar dat deden we niet. We willen meedoen om de prijzen. Dan kunnen we niet achterover zitten. Als we nu zeggen ‘we hebben 29 punten, we kunnen niet meer degraderen’ ga ik lekker boven zitten. Leonidas heeft het uiterste van ons gevergd. Tegen Alcides vorige week hoefden we slechts 60% van de energie te leveren dan die we zondag hebben moeten leveren. In de fitheid moeten we scherp blijven. En tactisch scheelde er nog wat aan. Ook van een overwinning kun je leren.” Zondag reist RKAVV af naar Drenthe waar Emmen de volgende tegenstander is. In oktober eindige dat treffen in Leidschendam in 8-5.

RKAVV-Leonidas 3-1

Forum Sport-
VELO 3-0

Voorafgaand aan de wedstrijd werd linksback Timo Ploemen gehuldigd vanwege zijn 100e wedstrijd in het 1e elftal Lorenzo Seymonson luisterde zijn rentree in de basis na blessureleed op met 2 fraaie doelpunten. Trainer Dennis den Turk zag daarna een goed spelend Forum Sport. “Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. Het was een wedstrijd met veel strijd en tempo. We hebben een aardige pot voetbal op de mat gelegd, weinig kansen weggegeven en een hoop mogelijkheden gehad om de score verder uit te bouwen. We staan nu 8e en doen weer mee.”

Wilhelmus-
Wippolder 1-2

De spelersselectie van Wilhelmus had zondag een slechte dag. De 3 teams verloren; het 3e met 1-0 bij FC Zoetermeer 2 ondanks een subliem keepende Ricardo Schimmel en het 2e met 2-5 van RKDEO 2 ondanks een voorsprong. Het 1e elftal kende personeelsproblemen, die uiteindelijk dus ook doorsijpelden naar de andere 2 selectie-elftallen. Trainer Oscar Laguna Burgos miste vooral spitsen. “Jake Smart, Kevin Besamusca, Cedric Aké en Sven van Noppen waren er niet. Daarom moesten we puzzelen. Na een snelle voorsprong speelden we verder onmachtig. Na rust zijn we met 2 spitsen gaan spelen en dat pakte beter uit. We kwamen beter in de wedstrijd en kregen 2 goede kansen op de 2-2. Er is heel hard gewerkt maar we kwamen helaas net iets te kort.”

Alphen-
Stompwijk’92 5-3

Rechtsback Tjebbe Janson putte op leidenamateurvoetbal.nl moed uit de 1-1 ruststand. “We waren qua spel en kansen aan elkaar gewaagd. De eerste minuten na de pauze deden ons de das om. Veel fouten en een penalty, en het stond 3-1. De koppies gingen omlaag; de wedstrijd was gespeeld.” Trainer Patrick Kamperveen liet weer een jeugdspeler debuteren. “Sven Beuvink is 1,5 jaar ouder dan zijn broertje Kite, die er ook aankomt. Ze zijn allebei aanvaller. Sven viel prima in. John Onderwater, Maurice Luchtigheid, Rick Luiten, Jeroen Disseldorp en Nick Ammerlaan waren de routiniers; de meeste overige spelers eerstejaars senioren. Voor rust speelden we veel en prima positiespel. Helaas waren Darian Lambregts en Kevin van den Bosch een weekendje weg geweest of net terug. Ik mis Dennis van der Linden nog steeds op het middenveld. Hij is geblesseerd. Die strafschop waar Tjebbe het over heeft was op appèl van Alphen. De scheidsrechter heeft die situatie never nooit zelf gezien! Dat was een klap die de ploeg niet meer te boven kwam.” Nog geen 2 jaar geleden promoveerde Stompwijk’92 naar de 2e klasse. Het is onwennig om nu tegen degradatie te moeten vechten. Uit de laatste 6 wedstrijden werd één punt gehaald. Kamperveen weet dat zijn ploeg in opbouw beter kan. “Natúúrlijk blijven wij erin. Voor het doorbouwen aan een nieuw elftal is het in de 3e klasse blijven noodzaak.”

SEV-Oosterheem 3-1

Trainer Kenneth Soechit was gematigd tevreden over de verrichtingen van zijn elftal. “We speelden voor rust matig. Op het middenveld verloren we vrijwel constant de slag, leden we slordig balverlies en werden we een keer in de counter geklopt. In de tweede helft speelden we met meer druk naar voren. Daardoor creëerden we meerdere kansen en scoorden we 3 doelpunten.” Na rust bracht Soechit meer routine in de ploeg. “Milan van der veer komt terug van een blessure, dus met hem ben ik zuinig. Roland Groeneweg was wat later vanwege werk. Ze zijn belangrijk voor dit elftal.” Het elftal van Soechit blijft tegen de top van 4D aan schurken, maar geeft de moed niet op om aan het einde van het seizoen in aanmerking voor promotie te komen. “Natuurlijk willen wij heel graag een nacompetitieplek veroveren en zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen. Meedoen om de prijzen blijft de doelstelling.” De komende weken moet SEV het laten zien in een reeks lastige uitwedstrijden.

RKAVV Vrouwen-
Zuidland 8-1

Trainer Nikita van der Wijngaard moest puzzelen met haar opstelling. “Vreni van Herk is geblesseerd en dat gaat nog wel even duren. Annemijn van der Veldt, Lisa de Jong en Jenske Kroes moesten werken. En Nina van der Hoeven, keeper Sterre van der Zalm en Lotte Barmentloo waren op wintersport.” Over de samenwerking met de MO19 en het 2e vrouwenelftal heeft Van der Wijngaard echter meer dan lof. “Die is heel fijn. We helpen elkaar goed om goede resultaten te kunnen blijven behalen. Voor de ontwikkeling van de speelsters uit de MO19 is het ook goed.” Met zo’n klinkende overwinning kon Van der Wijngaard ook niet ontevreden zijn over het spel. “Ons spel was goed en netjes verzorgd. We zijn zowel voor als na rust goed blijven combineren, waaruit mooie kansen werden gecreëerd en mooie doelpunten werden gemaakt.”

RKAVV beeft.
RKAVV leeft!

Uit de krant