RKAVV speelt gelijk in Emmen; alle andere regioclubs winnen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Nieuwkomer Amit Jagai (Wilhelmus) scoorde de 0-2 (archieffoto: AW).
Nieuwkomer Amit Jagai (Wilhelmus) scoorde de 0-2 (archieffoto: AW).

RKAVV speelt gelijk in Emmen; alle andere regioclubs winnen

  •   139 keer gelezen   Sport

HMSH-
Wilhelmus 0-2

Voor de winterstop boekte Wilhelmus haar 1e thuisoverwinning (1-0) van het seizoen tegen het HMSH van de voormalige Wilhelmus-spelers Mehmet Tunç en Ahmet Akbulut. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos had nu ook geen medelijden met HMSH. “Het was van onze kant een goede wedstrijd. Het had ook 0-4 kunnen worden. Nu moeten we inderdaad doorpakken tegen Concordia, waar we in Delft destijds 2-2 tegen speelden. Ik heb de teamdoelstelling uitgesproken om dit seizoen voor plek 6 te gaan.” Wilhelmus staat nu 7e in 2C en heeft de top 5 in haar vizier. Reserve-hoofdklasser Wilhelmus 2 won met 1-2 bij Groeneweg 2. Beide goals werden gescoord door invaller en spits Jake Smart, die van een lange vakantie was teruggekeerd. Hij solliciteerde direct naar een hernieuwde basisplaats in het 1e elftal.

Emmen-RKAVV 1-1

De Leidschendamse hoofdklasser weet weer wat puntverlies is. Sinds 24 november (inclusief winterstop) werd vijf keer op rij gewonnen. Trainer Maurizio Ceccucci vond het een slechte wedstrijd. “Er zat niet meer in. Emmen is een ploeg van beuken en veel strijd. Voetballen werd ons mede door het slechte veld onmogelijk gemaakt. We moeten uiteindelijk blij zijn met dit punt.”

Youngster en vrije verdediger Justin van Rijswijk scoorde vorige week ook al tegen Alcides. Zondag brak hij de score open. Ceccucci is blij met zijn doorbraak. “Hij zat al 2 seizoenen dichtbij een basisplaats, maar blessures en privéomstandigheden voorkwamen dat. Justin maakt een grote ontwikkeling door en dat vind ik erg leuk om te zien.” Ceccucci liet de dinsdagavondtraining over aan Jan de Jong jr., Rob en Patrick van Pruijssen. “Ik ben in Oostenrijk voor een korte skivakantie met vrienden, maar ik ben donderdagavond terug op het veld. Ik kan het niet maken om de hele week weg te zijn. Dit doe ik ieder jaar zo en is de enige keer in het seizoen dat ik een vrije dag op dinsdag opneem. Ik verwacht niet dat ik met gips langs de lijn kom te staan, want ik ski al vanaf mijn 6e. Maar dat is natuurlijk geen garantie.”

Stompwijk’92-
WIK 3-0

Het combinatievoetbal en het direct druk zetten bij balverlies om weer in balbezit te komen gaven de doorslag. Trainer Patrick Kamperveen zag een uitblinkende Nick Ammerlaan 2x scoren en een afgemeten eindpass geven bij de 1-0. “Ik denk dat Nick zich in totaal 10 minuten in de wedstrijd heeft laten zien. Met zijn kwaliteiten leverde dat naast wat jij noemde ook een schot op de paal en een schot van Rick de Haan op de lat op. Wij zijn vaker de beter voetballende ploeg, maar creëren daaruit alleen nog te weinig echte kansen. Zondag stonden 5 eerstejaars en nog eens 3 spelers van ons Onder 23-elftal in de basis. Het 1e zou je inderdaad een veredeld jeugdelftal kunnen noemen.”

Ammerlaan trainde dinsdagavond niet. Kamperveen: “Na niet de eerste kamikaze aanslag van de WIK-keeper raakte Nick zondag aan zijn arm geblesseerd. Hij benutte zelf nog wel de toegekende strafschop, maar ik heb hem gelijk gewisseld. Ik ben zuinig op de man of the match.” Ammerlaan is een fantastische maar grillige goaltjesdief die weinig ‘vuile meters’ maakt. Kamperveen vindt het niet erg. “Nick is Nick. We kunnen prima door één deur. Ik kan hem wel proberen in een keurslijf te dwingen, maar dat is kansloos. Je kunt ‘Ammie’ beter voor je winnen. Dan gaat hij meer uit zichzelf doen.”

SHO-Forum
Sport 0-2

De ploeg van trainer Dennis den Turk staat nu 6e en schurkt tegen de top in 1B aan. “We gaven hooguit 1 kans weg. Door de harde wind werd de 1e helft onrustig gespeeld. Na rust hadden we die mee en voetbalden we wat makkelijker en verzorgder, en scoorden we. Als we het beter uitspelen hadden we meer afstand kunnen nemen. De kansen waren er.” Tegen de nummer 2 in 1B Neptunus Schiebroek heeft Forum Sport nog wat goed te maken. In Rotterdam werd het medio november 4-3. Den Turk: “Op koploper Poortugaal na staan de ploegen bovenin heel dicht bij elkaar. Deze trainingsweek kan nog een hoop gebeuren, maar we zijn op de goede weg, maar dat waren we voor de winterstop ook al.”

Graaf Willem II
VAC-SEV 1-4

Met een assist en een doelpunt lijkt Niels van Houwelingen, die vorig seizoen topscorer van SEV 2 werd en sinds zijn entree in SEV 1 begin december al weer op 4 doelpunten staat, een vaste basisplaats bij zijn trainer Kenneth Soechit te hebben afgedwongen. “Dat klopt, maar hij is er nog lang niet en moet wel door blijven trainen en zich door blijven ontwikkelen om erin te kunnen blijven staan. Er zijn anderen die graag op zijn plek willen spelen.”

Maasdijk-RKAVV
Vrouwen 0-2

Docente lichamelijke opvoeding Nikita van der Wijngaard is nu ook een gediplomeerd trainer van RKAVV. Ze zag Jessie van Leeuwen 1 assist en 2 doelpunten, waarvan 1 onterecht werd afgekeurd, afleveren. “Toch vond ik het een matige wedstrijd van onze kant. Na rust was ons spel iets beter, maar dit soort wedstrijden moet niet vaker voorkomen. We hebben de 0 gehouden en daar ben ik wel zeer tevreden over!” Competitiedebutante Ashlynn van Baarle viel in.

Van der Wijngaard: “Haar overschrijving van Oosterheem naar RKAVV is rond. Via kwam ze bij ons. Ashlynn voetbalt nog niet zo lang. Voordat ze ging voetballen was ze wielrenner. Bij Oosterheem heeft ze 7x7 voetbal gespeeld, wat natuurlijk heel anders is dan het 11x11. Ze moet dus nog wennen, maar ze is enorm fanatiek en leergierig! Met Ashlynn is de afspraak gemaakt om lekker mee te trainen en in Vrouwen 2 te gaan spelen om wedstrijdritme op te doen en om te kijken op welke positie ze het beste uit de voeten komt.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>