De guppen in het zand tijdens het rugby-evenement Small Oranges Beach Day (foto: Ap de Heus).
De guppen in het zand tijdens het rugby-evenement Small Oranges Beach Day (foto: Ap de Heus).

VRC Small Oranges Beach Day toernooi groot succes

Sport 263 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Het ‘Small Oranges Beach Day’ toernooi van de Voorburgse Rugbyclub (VRC), vond zondag, 2 februari plaats op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Daar was VRC deze dag gastheer van dit eerste indoor beach-event in de Haagse regio voor Guppen (kinderen van 4 en 5 jaar oud). Een evenement in strandstijl compleet met Hawaï slingers, zomerse muziek en natuurlijk heel veel zand!In totaal waren er meer dan 70 guppen aanwezig van o.a. HRC uit Den Haag, de Rotterdamse Rugby Club, DIOK uit Leiden, Rugby Club Te Werve uit Rijswijk, de Delftse Rugbyclub en natuurlijk die van de Voorburgse Rugbyclub.

Het eerste deel van het programma bestond uit diverse spelletjes met rugby als uitgangspunt. Zo werd er een wedstrijdje ‘brandweer’ georganiseerd met rugbyballen. Het tweede deel van het toernooi werd besteed aan tag rugbywedstrijdjes. In korte potjes van telkens 10-minuten namen de guppen van de verschillende verenigingen het tegen elkaar op.

Na een ochtend spelletjes en tag rugby in het mulle zand waren de meeste Guppen moe. Daarom werd de ochtend rond 12 uur feestelijk afgesloten met een broodje knakworst en ranja voor elke deelnemer. En natuurlijk ging elke deelnemer naar huis met een prachtige gouden medaille van deze eerste zeer geslaagde indoor beach dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant