Alleen Forum Sport, SEV & RKAVV Vrouwen speelden gewoon | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Invaller Robin Schoew (SEV) scoorde de 1-3 met een prachtige stiftbal (archieffoto: AW).
Invaller Robin Schoew (SEV) scoorde de 1-3 met een prachtige stiftbal (archieffoto: AW).

Alleen Forum Sport, SEV & RKAVV Vrouwen speelden gewoon

  •   124 keer gelezen   Sport

Haagse Hout - SEV 2-3

De enige wissel bij SEV pakte in twee opzichten goed uit. Invaller Robin Schoew scoorde 1-3 en de vader van de speler die gewisseld werd kon op tijd voor het begin van de wedstrijd van zijn andere zoon, die in VoLeVo Heren 2 volleybalt, in sportcentrum De Fluit zijn. Niels van Houwelingen: “Mijn broer Sander won zaterdag inderdaad met 4-0 van Punch. Gelukkig hebben wij ook gewonnen. Maar het spelen op natuurgras en op zo’n hobbelveld is niets voor mij. Zei mijn vader het echt, dat als ik al met zo’n instelling het veld inga maar beter niet kan spelen!?! Hij heeft eigenlijk gelijk. Ik kon mijn wissel wel begrijpen. Zaterdag spelen we gelukkig weer op kunstgras.”

SEV-trainer Kenneth Soechit prees de inzet en werklust van zijn ploeg. “Het was voor het eerst na 6 wedstrijden dat SEV weer eens van Haagse Hout won. Ik heb ze dan ook gevraagd of we onze laatste thuiswedstrijden op hun veld mogen spelen. … Nee, zonder gekheid. Ons jonge elftal is van de kunstgrasgeneratie. Voetballend kunnen we beter. Het ontbreekt ons aan kwaliteit om een wedstrijd met goed combinatievoetbal rustig uit te spelen als we voor staan. Vredenburch thuis en GDA uit, 2 clubs die hoger in 4D staan, worden cruciaal of we om het kampioenschap mee blijven doen.”

Forum Sport - Neptunus S. 0-2

Van beide kanten was het geen beste wedstrijd. De gelukkigste won. Bij Neptunus Schiebroek, de nummer 2 in 1B, uit Rotterdam zat het mee. Een kopbal uit een standaardsituatie en een solo van hun beste man deden de Voorburgers de das om. Trainer Dennis den Turk vond het een matige vertoning van zijn ploeg. “Zoals je zelf al stelt hebben we deze wedstrijd verloren door momenten. Wij speelden slordig in balbezit en Neptunus was iets feller in de duels. We kunnen beter.”

Tweedejaars JO19-1 speler Ethan Tunney maakte zijn competitiedebuut als invaller. Den Turk was zeer tevreden over hem. “Ethan is een echte sterke Engels spelende verdediger; goed en fel in de duels. Hij is één van de vele JO19-spelers met potentie. Uit eigen gelederen kon ik er niemand op de bank bij krijgen. Spelverdeler Jeroen Reinking was wegens studieverplichtingen niet beschikbaar, verdediger Jordy Pronk was geschorst, en met spits Luuk Goedbloed kijken we het per training aan of hij weer aan spelen toe is nadat hij vorige week al vroeg in de wedstrijd bij SHO geblesseerd uitviel.”

Over de tegenstander van zaterdag XerxesDZB is bij Den Turk veel bekend. “Xerxes is een ploeg die zeer compact speelt en met een paar snelle spelers er op los countert. Aan ons de taak om daar iets tegenover te zetten. Wat? Dat zeg ik mijn spelers wel. Marcel l’Ami en ik brengen niemand anders van tevoren op ideeën. Zij googelen ook op verslagen van hun tegenstanders.”

IFC-RKAVV Vrouwen 2-2

In de wedstrijdselectie van trainer Nikita van der Wijngaard keerden ten opzichte van vorige week Lotte Langeraar, Nina van der Hoeven en Jenske Kroes terug. Michelle Hersmis en Francis Koning ontbraken in de basisopstelling. Gegeven die omstandigheden dacht Van der Wijngaard de juiste formatie het veld in te hebben gestuurd. “Michelle was donderdagavond tijdens de training door haar enkel gegaan en kon zaterdag niet spelen. Op haar plek stond Nina. Francis had vorige week maar één keer getraind. Dus dan moet je je opstelling aanpassen. Op haar plek rechtsachter speelde Lotte Langeraar. We begonnen heel slap tegen IFC. Binnen 5 minuten was het al 2-0. Ik had de meiden nog zo gewaarschuwd voor hun aanvalsspel, de lange bal van achteruit, maar daar hadden heel veel moeite mee. Achterin ontbrak het aan leiding. Daarom paste ik halverwege een wissel toe. Met haar ervaring ging Jessie van Leeuwen achterin voetballen, waardoor we beter stonden. Achteraf steek ik de hand in eigen boezem qua startopstelling. Het drietal Jessie, Sylvia van Leeuwen en Romy van der Helm, dat de laatste weken voorin goed op dreef was, wilde ik laten staan. Ze voelen elkaar goed aan en scoren regelmatig, dus dat wilde ik eigenlijk zo houden. Ik heb mijn lesje geleerd.”

Nog voor rust maakten de Leidschendamse voetbalvrouwen de achterstand goed. Van der Wijngaard: “Door goed storen van Sylvia in hun laatste linie kwam Lisa de Jong in balbezit. Ze schoot de afvallende bal mooi binnen. En een mooie pass van Jessie bereikte Romy op maat. Romy maakte het 1-op-1 duel met de keeper goed af. Na rust speelden we beter in balbezit, maar kreeg IFC een hele grote kans op 3-2. Gelukkig voor ons schoten ze de bal het parkeerterrein op. Wij hadden nog wat kleine kansjes en er werd ons nog een doelpunt ontnomen. Lisa scoorde maar werd onterecht teruggefloten wegens buitenspel.”

Een VAR heeft IFC niet, maar het bewijs dat De Jong niet buitenspel stond werd wel geleverd. Van der Wijngaard: “IFC heeft VoetbalTV. De beelden hebben we teruggekeken. Daarop was duidelijk te zien dat Lisa geen buitenspel stond. Het is flink balen dat een zuiver doelpunt niet telde. Maar het moet gezegd dat het van onze kant in de beginfase beter had gemoeten. We kwamen goed terug, dus dat is positief. In uitwedstrijden zijn we nog steeds ongeslagen en dat is natuurlijk óók een dikke prima! Laat RCL zaterdag maar komen.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>