Logo hetkrantje-online.nl
Jacky Adam (Wilhelmus) scoorde zondag uit een strafschop (archieffoto: AW).
Jacky Adam (Wilhelmus) scoorde zondag uit een strafschop (archieffoto: AW).

Geen winnaars dit weekend in voetbalregio Leidschendam-Voorburg

  •   114 keer gelezen   Sport

VOC-RKAVV 0-0

De Rotterdammers staan onderin de hoofdklasse maar wonnen na de winterstop al 2 van hun 3 duels; van (virtueel) koploper JOS Watergraafsmeer en van de nummer 6 Alphense Boys. Trainer Maurizio Ceccucci vond het gelijkspel een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. “Het was een terecht gelijkspel. Beiden ploegen hebben een paar kansen gehad. Het was door de wind onmogelijk om fatsoenlijk te voetballen. En ik denk dat wij daar meer hinder van hadden.” RKAVV staat nog altijd bovenaan in de 2e periode en mag zich als periodekampioen kronen wanneer het de komende thuisduels van Alphense Boys (zondag 23 februari) en JOS Watergraafsmeer (1 maart) wint. Ceccucci: “Inderdaad moeten we nu 2x achtereen winnen. En dat is niet ondenkbaar, maar dan moeten we wel het spelniveau van voor de winterstop halen en moet iedereen super fit zijn. We moeten gewoon elke week het maximale brengen. Ik ga pas rekenen als het echt zo ver is.”

XerxesDZB-Forum Sport 0-0

Volgens trainer Dennis den Turk was het zeker geen bloedeloos gelijkspel geweest. ”Het sprokkelen van een punt in een competitiefase waarin iedereen dichtbij elkaar staat? Ik ervaar dat niet zo. We hebben 2 punten verloren. Er was maar één ploeg die de overwinning verdiende. En dat was Forum Sport. Maar we benutten de kansen niet!” KMD uit voor de beker aanstaande zaterdag is een welkom tussendoortje. Den Turk: “Dat is een wedstrijd om in het ritme te blijven, waar anderen niet of vriendschappelijk voetballen, want het weekend erop is er voor iedereen geen competitie gepland. Hoeven we zelf niets te organiseren.”

Teylingen-Wilhelmus 3-1

“Dit was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen in de 2e klasse”, zegt trainer Oscar Laguna Burgos. Teylingen ging beter om met de lastige weersomstandigheden van wind en regen. De beleving en wilskracht om te winnen was er niet bij ons. Geen enkele speler haalde zijn normale niveau. Dan zijn wij een hele matige ploeg die van iedereen kan verliezen.” Hij beschouwt het duel dan ook als een leermoment en wake up call. “We zijn te wisselvallig en maken dan verkeerde keuzes. Maar goed, het is uithuilen, hard werken en naar de volgende wedstrijd toe leven nu. Helaas is het eerstvolgende duel pas over anderhalve week tegen Concordia thuis. We hebben wat aan onszelf goed te maken.”

De Voorburgse kledingverkoper en 2e elftaltrainer Mario de Boer stopt aan het einde van dit seizoen bij Wilhelmus. Hij is vanaf komend seizoen hoofdtrainer bij zijn ‘oude liefde’ VCS (zondag 1), waar hij in zijn jeugd en in 2 seniorenperiodes zelf voetbalde. “Met VCS won ik in 1995-1996 de kampioenswedstrijd in de 1e klasse uit bij Nieuwenhoorn, waarin ik 2x scoorde. Een seizoen later speelden we Hoofdklasse.” De Boer was er eerder actief als trainer. “Ik heb er 6 jaar het 2e elftal en 2 jaar het 1e elftal op zondag getraind en gecoacht. VCS heeft nu alleen een standaard-elftal op zaterdag. Op de zondag moeten we opnieuw in de 4e klasse beginnen. Van de zondag reserve hoofdklasse met Wilhelmus 2 naar de zondag 4e klasse overstappen vind ik geen punt. Ik ben te fanatiek voor een 2e elftal.” Marco van Leest (nu trainer 2e elftal SV Nootdorp) volgt De Boer op.

Stompwijk’92-ODB 2-2

Stompwijk’92 staat nog steeds 10e in 3B met 14 punten uit 15 wedstrijden (doelsaldo: 26-26) en het Haagse ODB bleef 3e met 30 punten uit 15 wedstrijden (doelsaldo: 41-21). Op leidenamateurvoetbal.nl uitte laatste man Nick van den Bosch zijn tevredenheid. “Toch best knap als je weet dat we uit bij ODB ook gelijk hebben gespeeld (1-1). …. En komend weekend dan even andere zaken dan voetbal.” In Stompwijk wordt carnaval traditioneel fanatiek gevierd. Trainer Patrick Kamperveen kijkt met gemengde gevoelens terug op het thuisduel met ODB. “De regen en wind maakten het voetballen behoorlijk onmogelijk. Ik vond beide ploegen de 1e helft gelijkwaardig aan elkaar, maar na rust waren wij de beduidend betere ploeg. Ik vind dat wij 2 punten in de storm hebben laten liggen. Na de 2-2 is Nick Ammerlaan nog 3x alleen op de keeper af geweest. Komend weekend zullen al mijn spelers tijdens carnaval trefzeker zijn met bier hoor. Nick ook! Normaal is Nick altijd zó trefzeker voor Stompwijk’92, maar ditmaal was het 3x Nicks.”

RKAVV-RCL 2 (vrouwen) 0-1

De eindstand werd al na 5 minuten bepaald. Trainer Nikita van der Wijngaard: “Voor rust konden geen vuist maken. Na rust hebben we goed gespeeld, kwam er meer strijd en voetbal in ons spel en kregen we hele grote kansen. Twee keer de paal en vaker nog hun keeper stonden succes in de weg. Dit keer konden we de stand niet ombuigen.”

SEV-Vredenburch 2-4

De nummer 5 in 4D gaat op zoek naar een nieuwe 2e elftaltrainer. Joey Weijne, voormalig (jeugd)speler bij Forum Sport, wordt hoofdtrainer bij poulegenoot Haagse Hout, waarvan SEV vorige week nog met 2-3 won. Tegen GDA, de nieuwe koploper, kreeg de ploeg van trainer Kenneth Soechit volop kansen. “Het zat ons niet mee. Een snelle achterstand werd binnen 10 minuten goed gemaakt. Kansen op 2-1 waren legio en we misten ook nog eens een strafschop. De 1-2 was een makkelijk gegeven strafschop en de 1-3 vlak voor rust comfortabel voor hun. Daarna was het over.” De korte voorjaarsstop komt Soechit goed uit. “Onze beste man voor de winterstop Jeremy Knegtmans keert terug van een blessure. We kunnen hem goed gebruiken.” Dat Robin Schoew, vorige week invaller en scorende rechtsbuiten, als rechtsback startte vond Soechit niet vreemd. “Bij Wilhelmus heeft hij daar ook gespeeld. Een logische keus gezien de personele problemen achterin.” Het uitduel bij GDA (2e, 16-37) op 7 maart wordt belangrijk voor SEV (16-32). Soechit: “Het wordt aanhaken of voor de eindstand afhaken. TAC’90 zal de 2e periode wel winnen. De 3e periode blijft dan over. Met GDA en Vredenburch zullen we erom moeten gaan strijden. Als Vredenburch kampioen wordt de vervangende periodetitel, hoogste in eindstand, van belang. Winnen is dus heel belangrijk.”

Meer berichten