Logo hetkrantje-online.nl
EHC legde een aantal mooie aanvallen op de mat, maar doordat de dekking minder op dreef was, wist Aristos steeds langszij te komen (foto: pr EHC).
EHC legde een aantal mooie aanvallen op de mat, maar doordat de dekking minder op dreef was, wist Aristos steeds langszij te komen (foto: pr EHC).

Heren EHC winnen van hekkensluiter Aristos

  •   70 keer gelezen   Sport

Voorburg - In een grotendeels gelijkopgaande wedstrijd tegen Aristos wisten de heren van EHC de overwinning naar zich toe te trekken door een achterstand om te buigen naar een verdiende 30-28 overwinning. 

EHC begon prima aan de wedstrijd. Met snelle doelpunten van de vandaag erg sterk spelende Jury van Vliet, Wessel de Rijk en Jobbe Heidt stond het binnen enkele minuten 5-2. Maar Aristos liet zien dat het ook wel kan handballen en kwam op 6-6. Daarna golfde het spel heen en weer. EHC legde een aantal mooie aanvallen op de mat, maar doordat de dekking minder op dreef was, wist Aristos steeds langszij te komen en bij rust zelfs op voorsprong (18-17). 

In het begin van de tweede helft leek EHC orde op zaken te stellen door snel gelijk te maken en uit te lopen naar twee punten voorsprong. Jury van Vliet bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een prachtig punt; zwevend vanaf de cirkel tikte hij een onmogelijke bal langs de Aristos doelman (22-21). Halverwege de tweede helft klampte Aristos toch weer aan en stond vijf minuten voor tijd zelfs met 28-27 voor. De beslissende minuten van de wedstrijd waren echter voor EHC. Wessel de Rijk (29-28) en Pim Hessing (30-28) zetten de verdiende overwinning van EHC op het bord. 

Met nog twee wedstrijden te gaan draait EHC keurig mee in de subtop van de Eerste Divisie. Op 29 februari volgt de thuiswedstrijd tegen Vrone/Berdos om 20:00 uur bij EHC aan de Groene Zoom 4, Den Haag.

Meer berichten