Logo hetkrantje-online.nl
Forum Sport viel tevergeefs aan in de reguliere speeltijd van het bekerduel bij KMD (foto: AW).
Forum Sport viel tevergeefs aan in de reguliere speeltijd van het bekerduel bij KMD (foto: AW).

Forum Sport bekert benauwd verder; 2e periode RKAVV ver weg

  •   102 keer gelezen   Sport

RKAVV-Alphense Boys 2-2

De tegenwoordig elftalleider van de zondag hoofdklasser Jonas Bloemen geeft op de clubwebsite wekelijks blijk van statistieken te houden. Zondag was hij minder blij te melden dat zijn club voor het eerst sinds 8 september op eigen veld niet wist te winnen. Als RKAVV van Alphense Boys had gewonnen hadden de Leidschendammers zondag 2e periodekampioen kunnen worden tegen JOS Watergraafsmeer. Het winnen van die titel is nu ‘heel erg ver weg’, zoals hij het omschreef. Het duel op een nat en winderig sportpark Kastelenring werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van oud-voorzitter en erelid Paul van Rede. Hij overleed op zaterdag 15 februari na een moedig gedragen ziekte. Paul van Rede was pas 62 jaar. Toen zijn zoon ging voetballen werd Van Redej leider van het team waarin hij speelde. Later werd hij jeugdvoorzitter en clubvoorzitter. Na zijn voorzitterschap bleef hij binnen de club actief. Hij was betrokken bij fusiebesprekingen met SEV, de organisatie van het 90-jarig clubjubileum en ook nog bij de totstandkoming van het vrij recent aangetreden nieuwe clubbestuur. Het elftal van trainer Maurizio Ceccucci droeg zondag rouwbanden ter nagedachtenis aan hem.

RKAVV kwam twee keer terug uit achterstand om zicht te houden op het winnen van de eerste van twee finales om de periodetitel. De mee naar voren geschoven centrale verdediger Burak Huyuk, die even eerder bijna een gele of wellicht zelfs rode kaart werd aangenaaid door een schwalbe van tegenstander Bright-Ampong (ex-Quick), schoot van dichtbij de rebound van een vrije trap van Zakaria Amrani binnen. Amrani zelf schoot ruim een kwartier voor tijd de 2-2 binnen. Ceccucci hield ambivalente gevoelens aan het thuisduel over. “De 1e helft ging het totaal niet goed. Die was slecht zelfs. Alles ging fout en vooraf gemaakte afspraken werden niet nagekomen. Door de krachten te bundelen op het middenveld hebben we getracht de angel uit het spel van Alphense Boys te halen. Met wat omzettingen probeer je wat te doen maar dat bleek lastig. De 1-1 op slag van rust was een gelukkige maar uiteraard nuttige. De 2e helft herpakten we ons redelijk, maar het is natuurlijk erg zonde dat het voor rust zo slecht ging. We gingen de slotfase zelfs met 4 spitsen spelen, maar het mocht niet baten. Hierdoor vergooien we onze kansen op de 2e periode. Het kan nog wel maar dan moeten we winnen van JOS en hopen dat anderen en JOS in andere wedstrijden punten verspelen. De verklaring van de gelijkspelen tegen Emmen en VOC is duidelijk dat het aan de omstandigheden lag; weer, wind en veld! Maar zondag lag het puur aan onszelf.” De midweekse bekerwedstrijd tegen het 2e elftal van zijn eigen selectiegroep kwam voor Ceccucci op een lastig moment. “Die wedstrijd leefde al vanaf het moment dat de loting bekend werd. Tweede elftaltrainer Patrick van Pruijssen appte anderhalve maand geleden direct al aanvallende taal. Op de training spelen 1 en 2 wel vaker tegen elkaar, maar dat zijn ‘maar’ trainingspartijtjes. De druk lag bij ons en het 2e was erg gemotiveerd. De wedstrijd werd gisteravond (dinsdag) gespeeld. De uitslag was bij het ter persen gaan van Het Krantje nog niet bekend.

KMD-Forum Sport 0-0

Dat districtsbekerwedstrijden lastig en onvoorspelbaar zijn is een feit. Een hoger spelende club wint niet ‘zomaar’ even van een lager spelende club. Dat bleek afgelopen weekend maar weer eens. Zondag 2e klasser RKDEO speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen zaterdag 4e klasser FC Maense. Haitam el Marid (ex-RKAVV) scoorde weliswaar 1-0, maar strafschoppen moesten uitkomst bieden. Die serie wonnen de Nootdorpers met 3-0. Ook zondag Hoofdklasser HBS, de club van trainer Bas Steffens (ex-RKAVV; ex-Forum Sport) had het moeilijk tegen en bij zondag 1e klasser CVV de Zwervers. Het werd 2-2, waarna HBS de strafschoppenserie ternauwernood met 5-6 won. Zaterdag 3e klasser KMD, waar Martin de Mooij (ex-speler & ex-(assistent-)trainer Forum Sport) hoofdtrainer van is, en zaterdag 1e klasser Forum Sport speelden zo’n zelfde duel, dat de Voorburgers pas in de strafschoppenserie na 14 11-metertrappen won. Ten opzichte van vorige week, toen Forum Sport met 0-0 gelijkspeelde bij XerxesDZB, waren doelman Justin v. Look en de flankverdedigers Martijn Brummer en Timo Ploemen er niet bij.

Trainer Dennis den Turk: “Timo moest werken, Martijn was op vakantie en Justin zat gewoon op de bank. De bekerwedstrijden worden door 2e doelman Ronald Simomnis gekeept. Daarnaast is rechtsback Gijs Hebing nog steeds geblesseerd.” Den Turk was direct na afloop van de wedstrijd totaal niet te spreken over de verrichtingen van zijn elftal. “Wij waren totaal niet goed. Dat zat ‘m in inzet en beleving. Nadat we 2 kansen in het begin van de wedstrijd kregen zag je het in de ploeg sluipen van ‘dat doen we wel even’. Zo hadden we in de aanloop naar deze wedstrijd niet getraind in ieder geval. Dit was een schandalige vertoning. Ik ben blij dat we een ronde verder zijn en bij de laatste 16 clubs zitten, maar niet met de manier waarop.”

Doelman Ronald Simonis werd de held van de middag. Hij stopte de 7e strafschop van KMD, waarna Hugo van Diepenbeek de beslissende strafschop raak schoot. Oualid Faik, Marc du Chatenier, Tom Bijen op het nippertje (“Niet hard, laag in de hoek, handje ertegen, maar hij telt toch?”), Nychel l’Ami, Mike de Graaf en Sebastiaan van Beek gingen hem voor. Den Turk: “Ik heb ze in de kleedkamer gefeliciteerd met de overwinning en gezegd dat het spel slecht was. Een langere samenvatting kon ik er niet van maken.” Zoon Milano en zijn vriendin waren getuige geweest van het povere duel. “Milano is wel vaker geweest en weet dat we beter kunnen.”

Er verschenen pas een vrolijke lach en glimmende ogen op zijn gezicht toen hij gefeliciteerd werd met zijn dochter Deau, die 2 weken geleden tot Sporttalent Leidschendam-Voorburg 2019 werd uitgeroepen. “Ze speelde bij RKAVV en nu bij Forum Sport in de JO15. In 2019 heeft ze haar eerste jeugdinterlands gevoetbald met de MO14 en zat ze ook al bij de selectie van de MO15. Mijn huidige partner en ik waren bij de uitreiking in sporthal Kastelenring. Ik ben trots op Deau, zoals ik op al mijn kinderen en kleinkind trots ben. Tuurlijk is er meer in het leven dan alleen voetbal, maar Deau ontwikkelt zich goed. Haar zusje Bibi ook. Die speelt bij RKAVV en heeft al districtswedstrijden gevoetbald in haar leeftijdsgroep. Waar het voor hun allebei eindigt? De tijd zal het leren.” De in Leidschendam woonachtige Amsterdammer was zelf profvoetballer bij Ajax, AZ (1988-1999 294 wedstrijden), De Graafschap en ADO Den Haag. Hij sloot zijn actieve loopbaan af bij topamateurclub Quick Boys in Katwijk. “Misschien zien we Deau en Bibi later wel terug bij ADO Den Haag Vrouwen. Bij één van mijn oude clubs. Dat zou ik wel leuk vinden.”

Meer berichten