Logo hetkrantje-online.nl
Nick Ammerlaan (Stompwijk’92) vormde met Bart van Boggelen (rechts) het spitsenduo in Rotterdam.
Nick Ammerlaan (Stompwijk’92) vormde met Bart van Boggelen (rechts) het spitsenduo in Rotterdam.

Voetbalclubs Leidschendam-Voorburg scoren er lustig op los

  •   keer gelezen   Sport

RKAVVHoogeveen 4-1

RKAVVHoogeveen 4-1

De nummer drie in de zondag Hoofdklasse A won van de nummer vier en deed dat na vier gelijke spelen op een rij. RKAVV is nu al tien wedstrijden, sinds 24 november 2019, ongeslagen. Winnen van Hoogeveen is niet gering, want de club uit het hoge noorden was lange tijd titelfavoriet en raakt, naar nu al bekend is, twee spelers kwijt aan het betaalde voetbal (Almere City & FC Emmen). Na goed voorbereidend werk van Hayden Bergen werd het 4-1. De invaller deed wat zijn trainer Maurizio Ceccucci hem opdroeg, maakte meters op de linkerflank om zo ver mogelijk van het eigen doel weg te blijven. De aanvaller kwam vorig seizoen over van tweedeklasser RKDEO en maakte meteen veel indruk. Dit seizoen heeft hij voorin veel concurrentie te duchten van Jeremy van Lochem en Lovette Felicia, waardoor hij enigszins op de achtergrond is geraakt. Bergen laat zien dat hij gretig is wanneer hij mag invallen, wat voor een trainer natuurlijk ideaal is. Na zondag is RKAVV weer de meest scorende ploeg uit de hoofdklasse A en staat het nog steeds 3e na 21 wedstrijden.

Forum Sport-Die Haghe 2-0

Trainer Dennis den Turk vond het een overtuigende overwinning van zijn ploeg. “Zeker op basis van de eerste helft kun je dat wel stellen ja. Toen speelden we echt goed combinatievoetbal en scoorden we twee keer. We kwamen na rust matig uit de kleedkamer, waarop Die Haghe wat mogelijkheden kreeg om te scoren, maar dat hebben ze nagelaten. Daarna gooiden wij de wedstrijd op slot.” Den Turk verwacht een open wedstrijd bij Voorschoten’97 aanstaande zaterdag. “Ik vind Voorschoten’97 één van de beter voetballende ploegen in onze afdeling. Thuis speelden we gelijk tegen elkaar. Dat was voor de neutrale toeschouwer maar ook voor mij een leuke wedstrijd om te zien. Voorschoten’97 en Forum Sport zijn twee ploegen die willen voetballen in plaats van af te wachten wat de ander doet.”

Spits Luuk Goedbloed, die al lange tijd uit de roulatie is, is op de weg terug. Den Turk: “Hij traint al weer met de groep mee, maar is nog in de optrainfase. Ik weet niet of hij tegen Voorschoten’97 al weer wat minuten kan maken. Dat hangt mede af van de trainingen die we deze week nog hebben.” Forum Sport staat thans onder in de subtop van 1B. Den Turk legt zijn ploeg geen enkele druk op met een bepaalde doelstelling. “Iedereen, op koploper Poortugaal na dan, staat dichtbij elkaar. We passen onze speelstijl niet aan. Aan het einde van het seizoen zien we dan wel waar we staan.”

Wilhelmus-ASC 3-1

ASC, de formatie van oud-topamateurvoetballer van 2e divisionist Katwijk Mo Bougrine, kwam al vroeg op achterstand en bleef dat ondanks een periode in de 2e helft dat het dichterbij dreigde te komen. Wilhelmus maakte het zichzelf dan ook niet gemakkelijk en kon niet achterover leunen op een comfortabele voorsprong. De constante strijd die de ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos moet leveren weten de spelers week in week uit wel op te brengen. “Het had voor rust alleen al 4-0 moeten zijn. Na rust startten we zwak, waardoor we het onszelf weer lastig maakten. Daarna kwamen we wel weer goed op 3-1, maar door de rode kaart van Bud de Bree halverwege werd het dan weer lastiger. We zijn gelukkig niet echt in problemen gekomen. De overwinning was verdiend.” Wilhelmus speelde nog zonder aanvoerder Matthijs Wartna (enkelblessure), 1e doelman Rick van der Mast (wel weer op de bank), Ruben Gyamfi (2e duel schorsing) en Levie Schut (geblesseerd).

Laguna Burgos is tevreden over hun invallers. “We hebben een groep die situaties als deze op kan vangen. Carlo Goedhart is vormgever op het middenveld van het 2e elftal en doet het bij ons op dit moment uitstekend. Kamiel Grapendaal liep de longen uit zijn lijf op het middenveld en bewees zijn waarde. Tot zijn uitsluiting deed Bud de Bree dat ook. Uitblinker vorige en deze week was voor mij Jacky Adam. Die jongen is heel goed.” Wilhelmus staat nu 6e in 2C. “En dat is netjes”, zegt Laguna Burgos. “Onze doelstelling is die 6e plek. We krijgen nu 4 ploegen uit de top 5. Dit is ons eerste jaar in de tweede klasse. Als we ons op die 6e plek handhaven hebben we het gewoon goed gedaan. Volgend seizoen is het de bedoeling om verder uit te bouwen ja.”

HWD-Stompwijk’92 1-3

Stompwijk’92 behaalde uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten, wat net zoveel is het aantal punten dat voor de winterstop werd behaald. De ploeg van de dit seizoen debuterende hoofdtrainer Patrick Kamperveen steeg naar een vooralsnog veilige 9e plaats in 3B. Bart van Boggelen, die vorig seizoen onder trainer Erik van Manen al veel speelminuten kreeg, maakte zijn opwachting in het basiselftal waar met het scoren van 0-1.

Voor rust kwamen de gastheren nog terug, maar na rust werd de score terecht uitgebouwd. Kamperveen deed ook een beroep op Tim van Veen, die de extra middenvelder in een 1-4-4-2 formatie was. Hij week hiermee af van de 1-4-3-3 formatie waarin hij zijn ploeg tot dan toe aanvallend liet voetballen. De wijziging is wellicht de sleutel tot het verdere succes dat Stompwijk’92 dit seizoen nog gaat behalen.

GDA-SEV 1-1

Assistent-trainer Ben de Haan, zelf oud-speler van SV Voorburg (dat in 1998 opging in Forum Sport) en SEV, nam de honneurs waar voor hoofdtrainer Kenneth Soechit die voor zijn werk in de ICT in het buitenland verbleef. De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong, maar nadat De Haan de 2e elftalspelers Jeffrey Zee en Fares Daouadi 10 minuten voor het einde van de wedstrijd het veld in stuurde kwam alsnog de terechte ommekeer.

Buitenspeler Daouadi passeerde bij een van zijn eerste balcontacten zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar voor de inlopende Niels van Houwelingen. Zijn directe tegenstander schatte het gevaar weliswaar goed in maar werkte daarbij de bal achter zijn eigen doelman. In de slotfase hield SEV-doelman Jeroen Meulink zijn ploeg nog op de been. Vanuit het buitenland reageerde Soechit verheugd. “Een kampioenschap is vrijwel uitgesloten, maar de strijd om de (vervangende) 3e periodetitel moet nog beginnen. We gaan tot het einde voor een prijs. Promoveren zou mooi zijn.”

Meer berichten