In de maanden voor de lockdown werd er flink geknald op Vlietland (foto: pr).
In de maanden voor de lockdown werd er flink geknald op Vlietland (foto: pr).

Windsurfers starten 1,5 meter training op Vlietland

Sport 319 keer gelezen

Leidschendam - Het coronavirus heeft ook Windsurfvereniging Vlietland lelijk in het vaarwater gezeten doordat alle georganiseerde sportactiviteiten vanwege de lockdown werden geschrapt. Maar inmiddels is het tij gekeerd. 

Nadat eerst de jeugd tot 18 jaar weer mocht beginnen is het licht nu op groen voor buitensport voor alle leeftijden en dus kiezen de windsurfers weer het ruime sop. Vanaf nu wordt er weer elke dinsdagavond op Vlietland getraind om nog sneller en nog wendbaarder te worden. Nu is 1,5 meter afstand houden op het water niet snel een probleem, maar op de kant is dat wat ingewikkelder. 

De windsurfvereniging heeft daarom een Covid19 protocol opgesteld dat er voor zal zorgen dat de aanwezigen geen virussen zullen uitwisselen. Ook het materiaal wordt na gebruik steeds ontsmet. Dankzij datzelfde protocol kan de vereniging ook weer beginnerscursussen aanbieden voor wie niet eerder heeft leren windsurfen. 

Vanaf nu geven de instructeurs weer elke zaterdag surfles. Heb jij last van coronakilo’s of lockdownkriebels? Je kunt je aanmelden voor de trainingen of de beginnerscursus op de website www.windsurfverenigingvlietland.nl.

Uit de krant