Logo hetkrantje-online.nl
Nieuwkomer Larissa Nagtegaal nog in de kleuren van haar huidige club Paal Centraal, de studentenvereniging uit Delft (foto: pr).
Nieuwkomer Larissa Nagtegaal nog in de kleuren van haar huidige club Paal Centraal, de studentenvereniging uit Delft (foto: pr).

Nieuwe gezichten in korfbalselectie VEO

  •   140 keer gelezen   Sport

Na weken van stilzitten konden op woensdag 13 mei de korfballers van CKV VEO ook weer aan de slag. Aangezien de competitie voor dit seizoen al is beëindigd door het KNKV is er besloten om de trainingen te hervatten met de selectie voor het nieuwe seizoen.

Ondanks dat het samenstellen van de nieuwe selectie nog in volle gang is, zijn er al wel wat nieuwe gezichten gespot op de eerste training.Ook werden er bekende gezichten gemist aangezien René Molman, Lisette Altena, Anouk Mulders en Jelle Hofland bij de TC hebben aangegeven komend seizoen niet meer beschikbaar zijn voor de selectie, waarbij Jelle heeft aangegeven zijn schoenen voorlopig helemaal aan de wilgen te hangen.

deze gaten te vullen en het niveau van de selectie te blijven waarborgen zijn er diverse nieuwe namen en gezichten aan de selectie toegevoegd.Uit de junioren zijn Ivan Habermehl (18) en Merle Spreeuw (18) vervroegd overgekomen. Beide talentvolle spelers wisten afgelopen seizoen al hun debuut in het vlaggenschip te maken en hebben daarnaast ook al behoorlijk veel minuten mogen maken in VEO 2 en zijn nu klaar voor de volgende stap.

Uit VEO 3 en 4 komen Anne Koot (20) en Daniek ten Brummelaar (20) over. Zowel Anne als Daniek hebben afgelopen seizoen regelmatig mee getraind met de selectie en krijgen nu de kans zich te bewijzen. In de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen maakte Anne haar basis debuut in het 2e in de verloren (wat achteraf bleek) kampioenswedstrijd tegen Valto 2 en dat smaakte naar meer.

nieuw bij VEO is Larissa Nagtegaal. Larissa (24) komt over van Paal Centraal, waar zij de afgelopen 3 seizoenen in het eerste speelde, waarvan 2 seizoenen onder de huidige trainer van VEO 2, Wouter Sies. De korfbalroots van Larissa liggen in Dordrecht, waar zij opgroeide bij Snel, wat later samen met Deetos fuseerde tot Deetos/Snel. Mede door de goede band tussen VEO en Paal Centraal, heeft Larissa bewust de keuze voor de Voorburgse vereniging gemaakt. "Omdat er al een aantal oud PC’ers speelt bij VEO en ik hierdoor dus al wist dat het een leuke vereniging is en ik graag op een niveau hoger wilde kijken waar mijn plafond ligt".

Een (voorlopig) laatste aanwinst voor de selectie is een oude bekende, want Karin Olthof (24) keert na een uitstapje van 4 jaar bij Paal Centraal terug naar de vereniging waar ze de gehele jeugd heeft doorlopen.Ondanks dat het natuurlijk nog een beetje onwennig was om te trainen volgens de 1,5 meter regelgeving, was duidelijk te zien aan spelers en trainers dat iedereen weer erg blij was dat er getraind mocht worden en er een flinke dosis positieve energie in de selectie zit om er een mooi seizoen van te maken.

Meer berichten