Logo hetkrantje-online.nl
KOOP LOKAAL

Westvliet Family Sports & Health Club gaat naar buiten

  •   231 keer gelezen   Sport

Voorburg - Het was een enorme voorbereiding maar de 2200 leden van Westvliet kunnen zich weer uitleven tijdens de groepslessen, de MOVE. high performance trainingen en door zelf te trainen in de open gym. Dit kan sinds zaterdag 16 mei buiten op het parkeerterrein en op het voetbalveld van Wilhelmus.

“Wij zijn geen basic sportclub. Bij ons staat service, communicatie, kennis en A-kwaliteit sportmateriaal centraal. Dat betekent dat er veel van ons wordt verwacht. Daar hoort out of the box denken bij”, vindt Ambani de Haan, general manager bij Wesvliet Family Sports en Healtclub. “Hierdoor vind je je club eigenlijk opnieuw uit en dat heeft geresulteerd in onze Westvliet Outdoor Summer Gym.”

Op het moment dat Ambani en haar collega’s vernemen dat het sporten voor volwassen buiten weer mag is de machine gaan draaien. Dat betekende vergunningen aanvragen om gebruik te mogen maken van een deel van het parkeerterrein en overleggen met voetbalvereniging Wilhelmus over waar er op de velden van de voetbalvereniging gesport zou kunnen worden. “Wij werken al jaren heel prettig samen met Wilhelmus dus dat overleg verliep prettig en heel constructief.” Ook moest er gewerkt worden aan een duidelijk protocol waaraan alle sporters en begeleiders zich moeten houden.

Veilig sporten
“Veilig sporten staat bij ons voorop. Er is voldoende ruimte zodat we de 1,5 meter in acht kunnen nemen en er gelden speciale hygiëne maatregelen. Iedereen krijgt een spuitflesje met desinfecterende vloeistof waarmee de sporter elk apparaat of ander materiaal grondig schoonmaakt na gebruik.”

Bijna alles wat binnen in het sportcentrum kan is nu ook buiten mogelijk. Op het parkeerterrein staat een grote tent die ingericht is als Open Gym. Hier vinden onder andere circuittrainingen plaats en er kan vrij getraind worden, eventueel met gebruik van fitnessapparatuur. Zelfs de MILON cirkel staat in de tent! 

‘Er is voldoende ruimte en er gelden speciale hygiënemaatregelen’

Lessen als yoga en Zumba vinden op het sportveld bij Wilhelmus plaats. Bij de entree van de sportschool is een grote buitenruimte die gebruikt wordt voor de Bodypump, RPM en spinninglessen. “Na de les maken de sporters hun gebruikte materiaal schoon en ons eigen personeelsteam brengt alles weer naar binnen.”

Ambani kan haar geluk niet op nu de Westvliet Outdoor Summer Gym van start is gegaan. “Gezondheid is in deze tijd zo belangrijk. Sporten geeft een boost aan het immuunsysteem en dat hebben we nodig om niet ziek te worden. Daarbij hebben veel mensen door het thuis werken en niet sporten extra coronakilo’s gekregen. Die moeten er weer af en dat kan door te sporten in onze Westvliet Outdoor Summer Gym.”

Vooraf aanmelden
“Een van de voorwaarden waaraan wij moeten voldoen om open te gaan is dat er alleen maar op reservering gesport mag worden. We hebben hiervoor een speciaal online reserveringssysteem ingericht. De sporter ontvangt, nadat hij of zij heeft gereserveerd, een bevestiging via de mail. In deze mail staat het protocol beschreven waaraan iedere sporter zich moet houden. Na de les ontvangt de sporter een nieuwe mail met een link om zich voor een volgende training aan te melden. Als iemand niet komt opdagen dan vragen wij diegene zich voor de volgende keer wel af te melden zodat een ander in zijn of haar plaats kan sporten.”

De sporters moeten er rekening mee houden dat niemand naar binnen mag. Dus er kan geen gebruik worden gemaakt van de toiletten en kleedruimtes. Ook voor kinderen is het mogelijk om weer te gaan sporten. De judolessen vinden buiten plaats op het Wilhelmus-terrein en kinderen kunnen deelnemen aan de sportdagen van JOIN.|kidsactiviteiten.

Ambani benadrukt nogmaals dat er bij Westvliet Outdoor Summer Gym veilig gesport kan worden. Zij snapt dat ook niet-leden van Westvliet hier graag gebruik van willen maken. “Dat kan. Wij bieden een speciaal outdoor summer-lidmaatschap aan. Nieuwe leden kunnen dan ook gebruik maken van de open gym, fitnesstrainingen, groepslessen, high performance training en veel meer. Daar hoort ook een begeleidingstraject verzorgt door de sportspecialisten van Westvliet bij. Veel bewegen hebben we nodig voor een goede gezondheid. Onze fitness professionals staan daarom ook klaar voor nieuwe leden.”Interesse? Kijk voor meer informatie op www.westvliet.nl.

Westvliet Family Sports & Health Club
Westvlietweg, 552491 ED, Den Haag
www.westvliet.nl

Meer berichten