Dankzij fantastisch werk van de groundstaff ligt het cricketveld er geweldig bij, dus VCC is er helemaal klaar voor (foto: pr).
Dankzij fantastisch werk van de groundstaff ligt het cricketveld er geweldig bij, dus VCC is er helemaal klaar voor (foto: pr).

Cricketclub VCC mikt op sprankelend september

Sport 144 keer gelezen

Voorburg - De coronavirusuitbraak heeft ervoor gezorgd dat ook het cricketseizoen werd stilgelegd. Inmiddels wordt er, zij het met restricties, weer volop getraind en gesport bij Voorburg Cricket Club.

"Het besluit van de overheid is opmerkelijk", vindt het VCC-bestuur. "Vrijwel altijd zit er bij cricket meer dan tien meter tussen twee veldposities en waar dat niet het geval is, is dat eenvoudig op te lossen. Zo zou de wicketkeeper minstens 1,5 meter achter het wicket kunnen staan en batsmen zo ver mogelijk aan weerszijden van de pitch kunnen runnen.

"Cricket kan veilig worden gespeeld, omdat het volledig buiten plaatsvindt en er nauwelijks contact is", meent VCC. "We trainen inmiddels al met junioren en senioren. We hebben goede hoop dat er – mits de coronasituatie niet verslechtert – in het tweede deel van het seizoen voor de liefhebbers toch nog wat cricket te zien zal zijn.” Een van die evenementen zou mogelijk al vóór september het toernooi om de Muntaz Cup kunnen zijn. Aan dit Twenty20-toernooi nemen traditiegetrouw de vier topclubs in de Haagse regio mee: HCC, HBS, Quick en gastheer Voorburg CC.

Het VCC-bestuur tot slot: “Onze groundstaff heeft fantastisch werk gedaan. Het veld ligt er geweldig bij, dus we zijn er helemaal klaar voor. We zullen heel goed kijken naar de mogelijkheden om alle vier weekends in september te benutten."

Uit de krant

Uit de krant