De JO19 wordt volgend seizoen getraind door Dennis Appelo (foto's: pr).
De JO19 wordt volgend seizoen getraind door Dennis Appelo (foto's: pr).

SEV presenteert trainersstaf komend seizoen

Sport 810 keer gelezen

Leidschendam - SEV heeft de trainersstaf voor het seizoen 2020/2021 rond. Op donderdag 25 juni tekenden de trainers en staf in een snikhete bestuurskamer van SEV de contracten.

De onderbouw van SEV wordt volgend jaar getraind door René Wieffering. De Leidschendammer trainde eerder onder andere bij buurman RKAVV, Forum Sport en Wilhelmus. Hij gaat de jongens en meisjes van JO7 tot en met JO12 trainen. Wieffering presenteerde zich onlangs in de kantine van SEV aan de leiders uit de onderbouw. Hij zal volgend seizoen geassisteerd worden door een aantal betrokken ouders, van wie enkelen in het verleden zelf de SEV-kleuren hebben verdedigd. 

“Ik ben blij met het enthousiasme en begreep dat er in één team al zes vaders zijn die mij willen gaan helpen. Ik zal de trainingen voorbereiden en met de assistenten bespreken. Uiteraard ben ik zelf ook altijd bij de trainingen aanwezig. Ik kijk er bovendien erg naar uit om volgend seizoen op zaterdagochtenden bij SEV te zijn om de wedstrijden van de onderbouw te gaan bekijken”, aldus Wieffering, die naar eigen zeggen ‘helemaal lijp is van het spelletje’.

De trainingen van de JO13 worden, net als dit seizoen, verzorgd door selectiespelers van SEV. Ferdy Wielink, al jaren actief bij SEV, was vorig jaar trainer van de JO14-1 en gaat met nagenoeg hetzelfde team komend seizoen als JO15-1 in de tweede klasse van start. De JO17 staat onder leiding van Edwin en de JO19 wordt volgend seizoen getraind door Dennis Appelo. Appelo: “Heel erg leuk om met deze groep aan de slag te gaan. Ik heb bij SEV teams getraind in zo’n beetje alle leeftijdscategorieën en daar kan ik nu dus de oudste jeugd aan toevoegen.”

De keeperstrainingen worden volgend seizoen verzorgd door Arie Jonkman. Voorzitter Rob de Ruijter is blij met de komst van de keeperstrainer: “Voor onze keepers wordt het een extraatje bovenop de reguliere trainingen en daarmee onderscheiden we ons van een aantal andere regioclubs.”

Eerder was al bekend dat het contract met Kenneth Soechit, trainer van de selectie, verlengd zou worden. Hij zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis: “Het is uiteraard jammer dat we het huidige seizoen, vanwege het coronavirus, niet hebben kunnen afmaken. Ik kijk uit naar het volgend seizoen. We hebben inmiddels gelukkig weer een paar weken kunnen trainen. Nu nemen we even wat rust om in augustus van start te gaan met onze oefencampagne.”

Soechit wordt volgend seizoen geassisteerd door Ben de Haan en keeperstrainer Björn Henrichs. Peter Raaijmakers, die jarenlang deel uitmaakte van de selectie en vele wedstrijden in het eerste van SEV heeft gespeeld, gaat het tweede elftal trainen. Marc van den Born en Jeroen de Ruyter blijven verantwoordelijk voor de fysiotherapie en verzorging. Reinier Smit blijft leider bij SEV 1, Hans van Grootel teammanager en Jay van der Heyden assisteert de scheidsrechters. 

Voorzitter Rob de Ruijter: “Het was een warme avond, maar de handtekeningen staan. We hebben veel vertrouwen in deze groep trainers en kijken reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. Vanaf deze plek wens ik iedereen een fijne zomervakantie toe, en blijf gezond!”.

Soechit wordt volgend seizoen geassisteerd door Ben de Haan en keeperstrainer Björn Henrichs. Peter Raaijmakers gaat het tweede elftal trainen.

Uit de krant