Logo hetkrantje-online.nl
Philippe Boissevain viert zijn match winning halve century (foto: Catch of the Day BV).
Philippe Boissevain viert zijn match winning halve century (foto: Catch of the Day BV).

VCC langs ACC dankzij De Leede, Mulder en Boissevain

  •   48 keer gelezen   SportVoorburg - ACC kende tegen Voorburg Cricket Club (VCC) aan bat een zeer matige start. Ali Ahmed bowlde sterk en zorgde ook al vroeg in de wedstrijd voor de eerste doorbraak. 

Een run out betekende vervolgens 9 runs op het bord en al twee man uit. Toen Steffen Mulder in de 14e over de twee lefthanders inrekende en ook nummer 6 bowlde, stond ACC op 55 voor 6 en leek het een korte wedstrijd te worden.

Het was aan Ramesh Babu en Potdar te danken dat er nog 196 runs in de boeken kwamen. Bas en neef Stijn de Leede pakten beiden de ene prachtige vang en het grondfielden was sterk. Steffen Mulder blonk uit met 5 wickets voor 33 runs.
VCC begon furieus aan de run-chase met Righardt Pieterse en Bas de Leede (56). Toen het eerste wicket viel op 95, leek VCC op rozen te zitten. Het was nu aan de middle order om het af te maken. Dat lukt niet en bij een stand van 107 runs voor 5 wickets draaiden de winstkansen voor de derde keer.

De goed geplaatste schoten van Philippe Boissevain verdwenen keer op keer over de boundary en in no time had hij 40 runs gemaakt. Floris de Lange nam heel geduldig de support-rol op zich. Een partnership van 67 runs was het resultaat. De Lange ging nog uit, maar Viv Kingma en Boissevain (65 not out) brachten VCC de winst. VCC gaat nu samen met VRA, HCC en Punjab ongeslagen aan de leiding.

Meer berichten