Logo hetkrantje-online.nl
De 17-jarige Aryan Dutt toonde zich met bat en bal uiterst waardevol (foto: P. Gorlee).
De 17-jarige Aryan Dutt toonde zich met bat en bal uiterst waardevol (foto: P. Gorlee).

De Leede en Dutt blinken uit bij overwinning VCC

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - In de wedstrijd van VCC tegen Excelsior’20 stalen captain Bas de Leede en de pas 17-jarige Aryan Dutt zowel battend als bowlend de show en bezorgden VCC zo de derde winst van het seizoen.

De Leede won de toss en koos voor eerst batten. Het openingskoppel Pieterse en De Grooth zat na iets meer dan 5 overs voor slechts 13 runs echter al weer aan de kant. Op dat moment was het aan De Leede en Dutt om de innings opnieuw op te bouwen en dat deden ze met verve. Geduldig battend bouwden ze aan een partnership van maar liefst 133 runs, alvorens Dutt werd gestumpt in de 34e over. Hij eindigde op 64 runs. De Leede vertrok na 68 runs in de 41e over. De middle-order en staart voegde daar o.a. via De Lange (18), Boissevain (13) en Kingma (11 not out) nog de nodige runs aan toe, waardoor VCC uiteindelijk met 221 runs aan de lunch begon.

Excelsior’20 begon voorzichtig. De runrate schommelde voortdurend rond de 3, waar 5.5 vereist was. Grote vraag was of Ingram nog zou kunnen versnellen, maar Dutt wist dit gevaar te bezweren en rekende hem in voor slechts 10 runs (vang Mulder). Dutt nam uiteindelijk 4 wickets voor 38 runs in 10 overs. Toen De Leede ook het 7e wicket partnership wist te breken, was de klus geklaard.

Door de winst schaart VCC zich bij de top, op slechts 2 punten achter de koplopers HCC en Punjab.

Meer berichten