Logo hetkrantje-online.nl
Floris de Lange (10) feliciteert Righardt Pieterse coronaproof met diens eerste 50 in de Topklasse (foto: Catch of the Day BV).
Floris de Lange (10) feliciteert Righardt Pieterse coronaproof met diens eerste 50 in de Topklasse (foto: Catch of the Day BV).

VCC trekt in thriller toch aan kortste eind

  •   26 keer gelezen   Sport

Voorburg - Ondanks zes wickets voor 34 van Philippe Boissevain en de eerste Topklasse-50 van Righardt Pieterse gaf Voorburg CC zondag de winst uit handen tegen Sparta: 191 – 192/9.

Het batten van VCC was niet altijd overtuigend. Na een langzame van Pieterse leidde een falende middle order ertoe dat VCC slechts tot 191 runs kwam. Boissevain (LBW) had de pech dat een inside edge over het hoofd werd gezien. Sparta ging een stuk voortvarender van start. Eindelijk werden de seamers vervangen door spinners, en zowel Dutt als Boissevain had direct succes. Bukhari werd nog gedropt op wide mide off, maar gelukkig voor VCC bleek dit een niet al te dure misser. Zowel hij als Van Wyk werd ingerekend voor 36 runs.

Bij een stand van 110 runs voor vijf wickets had VCC de beste winstkansen. Sparta leek terug te komen en VCC verslapte. Slordige misfields en overthrows waren het gevolg. Maar Boissevain pakte direct weer wickets. Bij 150 voor 9 leek het eind nabij. De staartbatsmen 10 en 11 gaven zich echter niet zo makkelijk gewonnen. Ze batten aanmerkelijk beter dan de nummers 6 en 7 en ook de forse snelheden van Kingma en De Leede maakten geen enkele indruk op de ‘tailenders’. De target van 192 runs kwam dan ook steeds dichterbij. Boissevain was nog het dichtst bij het pakken van het laatste wicket. Hij forceerde een ‘leading edge’ die naar short mid wicket dwarrelde. Zijn veld stond echter veel te defensief met vier man op de boundary.

Op de prestatie van de Spartanen viel uiteindelijk niets af te dingen. VCC had zich op de derde plaats naast VRA kunnen nestelen, maar moet voorlopig genoegen nemen met de vijfde plaats in de Nederlandse Topklasse.

T20
Op vrijdag won VCC wel de T20 van Quick. Door corona speelt VCC in de vertrouwde groep met Quick, HBS en HCC. De eerste wedstrijd op 31 juli was een uitwedstrijd tegen de 'Haantjes'. Door vakantie, blessures en het Offerfeest kregen drie spelers van VCC 2 de kans om hun debuut te maken in VCC 1: Laurens Boissevain, Nirav Kulkarni (15 jaar) en Ifthikar Ahmad.

Quick besloot eerst te batten en begon stevig met 43-1 na 5 overs en 46-2 na 10 overs. Toen begon de Ifthikar Ahmad-show. Zowel in zijn tweede over en derde over nam hij twee wickets, nog een in zijn vierde, eindigend met de mooie cijfers van 5 voor 21 in 4 overs. VCC blonk uit door goede agressieve fielding en alleen Daan Vierling wist wat punten op het bord te krijgen (28) voordat hij werd gevangen door Ahmad op de bowling van Viv Kingma. Quick was 86 all out na 19.1 overs. Captain Bas de Leede en Righardt Pieterse openden de VCC-innings en batten geconcentreerd en verstandig. In minder dan 11 overs werd het doel bereikt zonder wicketverlies (De Leede 42 niet uit, Pieterse 34 niet uit). Een eenvoudige overwinning.

Volgende week speelt VCC thuis tegen HCC.

Meer berichten