Logo hetkrantje-online.nl
Met een tweetje maakt Bas de Leede zijn eerste Topklassecentury vol (foto: Catch of the Day BV).
Met een tweetje maakt Bas de Leede zijn eerste Topklassecentury vol (foto: Catch of the Day BV).

VCC speelt twee ‘nailbiters’ en wint er één

  •   48 keer gelezen   Sport

Vrijdag verloor VCC onder grote publieke belangstelling op de allerlaatste bal van HCC in de T20-competitie, maar op zondag revancheerde het team zich in de reguliere competitie door de tot dan toe ongeslagen koploper Punjab te verslaan: 274-256.

Op zondag kreeg VCC koploper Punjab op bezoek en ging het eerst batten. Bij 88 voor drie gingen Bas de Leede en Tom de Grooth er eens goed voor staan. Met al zijn ervaring kon De Grooth (65 runs) vooral versnellen in de 35e over, toen hij drie opeenvolgende ballen voor vier sloeg. Een mistimede lofted drive in de 44e over betekende 208 voor vier. Een score van 230, 240 zou er zeker in moeten zitten. Het werden er echter meer, want De Leede, die een prachtige eerste century in de Topklasse maakte (106 not out), ging meer risico nemen en Philippe Boissevain maakte een geweldige 37 in slechts 17 ballen. 

VCC maakte 100 runs in de laatste tien overs. 274 runs was na een tussenstand van 175 voor 3 na veertig overs boven verwachting. Viv Kingma ‘beet’ Myburgh al snel, maar de linkshandige international kreeg na een tijdje meer vat op de Voorburgse bowlerij. Na tien overs stonden er al 61 runs op het bord en lag Punjab goed op koers voor zijn zesde overwinning. Toch zorgde VCC ervoor dat Punjab voor elke run moest werken. De doorbraak kwam toen Myburgh (54) een tweede run wilde. Floris de Lange, onvermoeibaar op de boundary, werd beloond met fantastische run out.

Pas in de 35e over nam VCC het tweede wicket toen Floris de Lange op mid on Asad Zulfiqar ving. Nog zo’n honderd runs met nog 15 overs te gaan en acht wickets in handen. Toen Rehmat Zulfiqar zijn 100 had bereikt, pakte Righardt Pieterse hem met een prachtige duikvang op point. Eindelijk zag VCC kans af en toe een wicket te pakken, nodig om de druk op de ketel te houden. Een weergaloze running catch van Bas de Leede en twee caught behinds van Tobias Nota droegen ertoe bij dat de wedstrijd begon te kantelen. Punjab moest het gaspedaal intrappen, maar dat lukte niet meer door de staart, mede dankzij uitstekende slotspel van Viv Kingma en Ali Ahmad. VCC rukt op naar de vierde plaats.

T20 tegen HCC nipt verloren
Ook op vrijdag had Voorburg CC aan het langste eind moeten trekken. Op cruciale momenten was HCC echter net iets slimmer. Dankzij goed grondfielden van Tom de Grooth, fantastische run outs van Bas de Leede (direct hit) en Aryan Dutt en een wereldvang van Steffen Mulder kwam HCC tot 135 runs. VCC lag bij 72 voor 1 na 12 overs uitstekend op koers, toen Bas de Leede run out ging.

Enkele zeker lijkende tweetjes in de middle order werden eentjes, waardoor de benodigde run rate opliep: 55 uit zes overs. Dutt pakte te handschoen op met een zes en een vier, maar het boundaryfielden van HCC bleef goed en met nog één over te gaan moest VCC nog dertien runs maken. Op de allerlaatste bal werd Ali Ahmad gevangen op long off.

Meer berichten