Korte stop Gwen Brinkman met een sliding save op het honk (foto: pr HSV Catch).
Korte stop Gwen Brinkman met een sliding save op het honk (foto: pr HSV Catch).

Softbalsters Catch winnen allebei hun wedstrijden

Sport 275 keer gelezen

Leidschendam - In de tweede competitieronde hebben de dames van HSV Catch goede zaken gedaan. In de twee uitwedstrijden in Utrecht tegen Domstad Dodgers werd twee keer de winst binnengehaald.

Tijdens de eerste wedstrijd bleek al snel dat Catch verreweg de sterkere partij was. Met Babette van den Esker op de plaat wist Domstad niet verder te komen dan 5 punten. Aan slag was Catch zeer sterk en wist in slechts 5 innings 13 punten te scoren en de wedstrijd door middel van de merci rule te beeindigen. Hierbij wordt een wedstrijd eerder beëindigd als één van de partijen een zeer grote en waarschijnlijk onoverkomelijke voorsprong heeft. Dit om de verliezer een verdere vernedering te besparen.

In de tweede wedstrijd kwam Domstad niet aan scoren toe door een ijzersterk optreden van Esmee Blankenspoor op de plaat. Domstad kwam aan slechts één honkslag. Aan slag was Catch niet te houden en na vier innings stond het 0-10 en was wederom de merci rule van toepassing. Babette van den Esker wist zeven honkslagen te produceren in acht beurten en leverde zo aanvallend de grootste bijdrage.

Volgende week speelt Catch thuis op Sportpark Westvliet aan de Westvlietweg in Den Haag een dubbel duel tegen het sterke BA Gophers uit Maassluis. De eerste wedstrijd start om 14.30.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant