Veilig spinnen op afstand in de Westvliet Family Sport & Health Club.
Veilig spinnen op afstand in de Westvliet Family Sport & Health Club.

Motto van Westvliet Sports & Health Club is 'Sport Veilig!'

Sport 322 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Westvliet Family Sports & Health Club heeft zich opgemaakt voor de winter. Nu het kouder wordt en er meer regen gaat vallen, heeft Westvliet na een succesvolle outdoorseizoen al haar faciliteiten weer naar binnen verplaatst. 

“Centraal staat in elke beslissing over het indoorseizoen dat ik wil dat onze leden zich veilig voelen; veilig om hun sport uit te kunnen voeren zonder bang te zijn voor eventuele besmetting met het coronavirus”, zegt general manager Ambani de Haan. “Dit betekent dat een aantal factoren cruciaal zijn voor een succesvolle binnenclub. Zo is natuurlijk overall ons coronaprotocol zichtbaar op banners en posters, bieden wij álle faciliteiten op voldoende afstand van elkaar, hebben wij looproutes aangegeven door ons pand, hanteren wij een strikt hygiëneprotocol en beheersen wij de bezoekersstromen middels sporten op een geautomatiseerd reserveringssysteem.’

De Haan vervolgt: ”De instroom van verse buitenlucht en mechanische afvoer van ‘oude’ lucht in de fitnesszone en op de tennis- en squashbanen is bij ons veel groter dan de voorschriften voorschrijven. Daarnaast zijn er op meerdere punten in het pand ‘verse luchtgaten’, plekken waar de ruimte in direct contact staat met de buitenlucht. De studio’s die in gebruik zijn, hebben aan meerdere zijdes open ramen en deuren. Verder zorgen wij ervoor dat er gesport wordt met een minimale afstand van 1,5 meter. Zo worden de actieve groepslessen gegeven op een tennisbaan waar vakken zijn getapet van 2,5 bij 2,5 meter met daartussen 1 meter tussenruimte. En neemt u van mij aan dat als wij iets niet veilig kunnen aanbieden, wij dat ook niet doen.”

Door de faciliteiten veel ruimer op te zetten heeft Westvliet een fitness arena kunnen creëren van ruim 1000 m2. Ook is er ruim 1000 m2 in gebruik voor de groepslessen. De Haan vertelt waarom zij het zo belangrijk vindt dat ook in het binnenseizoen iedereen met een gerust hart binnen moet kunnen sporten. “Ons doel in deze tijd is dat mensen zich veilig voelen terwijl ze aan het sporten zijn, en ook dat ze de gewenste resultaten behalen. Het motiveert immers om te zien dat je vooruitgang boekt en je elke week een stukje fitter en sterker voelt. Het is bewezen dat door regelmatig te sporten het immuunsysteem sterker wordt. In deze tijden van corona is dit laatste van zeer groot belang. Wat uw doel ook is, samen gaan we de uitdaging aan op een verantwoorde manier. “

Bij Westvliet krijgt daarom elk lid een zogeheten 0-meting, een fittest. Door de fittest weet elk lid en de coach precies hoe het staat gesteld met de fitheid, zodat de coach een gepersonaliseerd schema voor kan maken. “Zo kan elk lid gemotiveerd en veilig werken aan de beste versie van zichzelf in een coronaproof opgezette gym”, besluit De Haan.

Interesse in sporten bij Westvliet? Vraag een proefles aan en ervaar zelf wat sporten in een coronaproof opgezette gym inhoudt! MELD JE HIER AAN!

Uit de krant