Een aantal leuke combinaties van EHC wordt doeltreffend afgerond (archieffoto: PR EHC). Dick Janssen

EHC-heren laten punt liggen in Waspik

Sport 355 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor de mannen van EHC stond zondag een wedstrijd tegen Witte Ster in Waspik op het programma. Na de lastige pot tegen Aristos vorige week, waren de heren gebrand om deze wedstrijd binnen te halen.

EHC begon sterk aan het duel, maar wist zichzelf niet te belonen voor het harde werken in de dekking. Wel scoorde nieuwkomer Zijad Dzidic zijn eerste doelpunt van het seizoen met een fraai afstandsschot. De promovendus in de eerste divisie kon echter bijblijven, wat zorgde voor een ruststand van 15-15.
In de tweede helft kwam EHC goed uit de startblokken. Mooie combinaties zorgden ervoor dat de ploeg uit Leidschendam-Voorburg een gat van drie punten wist te slaan. Helaas werd dit tempo niet doorgezet waardoor Witte Ster tot twee keer toe een achterstand van 3 punten wist weg te werken.

Met nog 8 minuten op de klok stond de stand gelijk wat zorgde voor een enerverende slotfase. Witte Ster wist te scoren, maar binnen enkele seconden stond het weer gelijk door de snelle tegenaanval van EHC. In de laatste minuut miste EHC twee grote kansen, waaronder 1 penalty in de laatste seconden van de wedstrijd. Na het eindsignaal stond de score van 31-31 op het bord. Voor EHC zat er meer in en was de conclusie dat de ploeg opnieuw moeite had met de afronding. Volgende week zaterdag om 20.00u speelt EHC in eigen hal tegen de mannen van Unitas.