Logo hetkrantje-online.nl
Willemijn de Jong slaat een out-of-the-park homerun (foto: PR Catch).
Willemijn de Jong slaat een out-of-the-park homerun (foto: PR Catch).

Dames HSV Catch fier aankop na serie winstpartijen

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Dames 1 van honk- en softbalvereniging Catch zet de serie winstpartijen voort.

Afgelopen weekend stond een dubbel uit tegen Roef! (Moergestel) op het programma. Roef! stond op dat moment op de tweede positie, één plaats boven Catch. Door twee keer te winnen en het feit dat de concurrentie punten heeft laten liggen, staat Catch met nog 4 speelrondes te gaan op de eerste plek.

Catch maakte een sterke indruk, maar kon niet voorkomen dat Roef! in de eerste inning met 2-0 voor kwam. In de daarna volgende slagbeurt werd meteen orde op zaken gesteld en sloegen de softbaldames maar liefst 6 hits, waaronder een knappe driehonkslag van Gitte Janssen. Catch bracht de stand naar 2-4. Daarna was het gedaan met Roef! en konden zij geen vuist meer maken. Door onder andere ook een driehonkslag van Gwen Brinkman en een geweldige out-of-the-park homerun van Willemijn de Jong werd de wedstrijd met 2-12 afgerond.

In de tweede wedstrijd zette Catch goed door. In het veld was de focus goed en werden de nullen gemaakt. Aan slag bleef Catch presteren en wisten met 7 hits, waaronder een driehonkslag van Babette van den Esker, totaal 8 punten te scoren, eindstand 1-8.

Meer berichten