Sylvia Jongenburger schiet een vrije worp raak (11-7).

VEO doet zichzelf tekort in Maarssen

Sport 428 keer gelezen

Voorburg - Zaterdag stonden OVVO en VEO tegenover elkaar in Maarssen. De thuisploeg had tot dan toe drie punten veroverd en VEO twee punten. De posities op de ranglijst in deze overgangsklasse waren vooraf respectievelijk nummer vier en vijf.

Het eerste bedrijf verliep voor VEO (dat de geblesseerde Julia Schoenmaker moest missen) helaas redelijk dramatisch. Pas na 10 minuten wist Christine van Eijsden doel te treffen, maar toen had de thuisploeg er al vier in liggen. Bij 5-1 nam Ivan Habermehl zijn ploeg op sleeptouw met goals uit een doortiksituatie en een fraaie afstandstreffer. Zo stond er met nog 11 minuten te spelen voor de rust 5-3 op het bord en was alles mogelijk. Echter OVVO is niet van gisteren, de voormalig leagueploeg was van begin af aan messcherp en knokte voor iedere centimeter. De thuisploeg gaf veel druk op de ballijnen en wist VEO daarmee behoorlijk te ontregelen.

Al met al werden de VEO-coaches Arnoud Kok en Remco Breedveld na 20 minuten al tot een chirurgische wissel gedwongen, waarbij van Eijsden en Karin Olthof van vak wisselden. Intussen wist Robin Fuchs 7-4 aan te tekenen (Mensen wat kan die man hoog springen…), maar OVVO had VEO die eerste helft in de tang: Alleen Olthof kon voor de rust nog doel treffen voor de Voorburgers. De thuisploeg speelde de tijd keurig uit naar de thee en kon gaan uitblazen met een comfortabele 10-5 op het bord.

Bij 11-7 (intussen hadden van Eijsden en Sylvia Jongenburger de korf gevonden…) kwam -met nog 23 minuten te gaan- een man in het veld, die OVVO deed sidderen: David Nanusevski kende een furieuze invalbeurt, motiveerde en joeg zijn team op. Habermehl tekende knap voor 11-8, waarna Daan de Groot en Bouke van Drunick VEO op 12-10 zetten. Het volgende aanvalsvak met daarin Nanusevski, Habermehl, van Eijsden en Marije Scheffers deed haar stinkende best, maar had zes minuten lang de wind niet mee. Via een prachtige actie tussen Nanusevski en Habermehl werd een strafworp veroverd, die een beter lot verdiend had, maar zelfs ondanks deze teleurstelling men ging stug door in deze aanval: Een waar bombardement barstte los op de Maarssense korf, maar alleen Nanusevski wist 12 minuten voor tijd de bal door de korf te jagen, waarop OVVO het vege lijf redde door in twee minuten naar 14-11 los te breken uit de Voorburgse armklem. Larissa Nagtegaal kwam de gekwetste van Eijsden vervangen, echter de strijd was gestreden. Een strafworp van Daan de Groot bracht de eindstand op 14-12, maar OVVO pakte ook in deze fase de gelegenheid om de tijd rustig uit te spelen.

De teleurstelling was achteraf enorm aan Voorburgse zijde. Vooraf had trainer/ coach Arnoud Kok echt gehoopt op twee punten, maar het mocht niet zo zijn: “Ons percentage was gewoon te laag.” VEO staat nu met twee punten gedeeld 5e, 6e en 7e. Zaterdag om 15.30 uur komt GKV naar Sportpark Westvliet.