Flitsende aanval van EHC (archieffoto: Don Wubben).
Flitsende aanval van EHC (archieffoto: Don Wubben). Dick Janssen

Heren EHC houden twee punten in eigen huis

Sport 382 keer gelezen

Leidschendam - Zaterdagavond speelden de heren van EHC thuis in de EHC European Sports Dome op Westvliet tegen Unitas. EHC liet vorige week een punt liggen, dus de mannen wilden nu graag winnen.

Het duel ging in het begin zeer gelijk op. Net als de vorige twee wedstrijden hadden de mannen last van een slechte afronding van 100%-kansen. Dit zorgde voor een ruststand van 12-12.

Na de rust kwamen de heren onder leiding van coach André van den Bosch goed uit de startblokken met drie break-outs van Wessel de Rijk. Deze snelle tegenaanvallen werden gecreëerd vanuit het sterke verdedigen van EHC, waar Unitas geen antwoord op had. Toen het gat eenmaal geslagen was, konden de mannen van EHC verder uitlopen. Het goede verdedigen werd gecombineerd met mooie aanvallen waar de cirkels de vruchten van konden plukken. De heren van EHC konden uitlopen tot 30-22, waarna de scheidsrechters floten voor het eindsignaal. Vooral in de tweede helft werd het verschil gemaakt.

Volgende week moeten de EHC-heren uit tegen Quintus 2 om 18.30 uur in Kwintsheul.