Wethouder Stemerdink speelde samen met tennislegende én OldStars ambassadeur Tom Okker een game op het centre court (foto: pr).
Wethouder Stemerdink speelde samen met tennislegende én OldStars ambassadeur Tom Okker een game op het centre court (foto: pr).

Flitsende start OldStars tennis op Overdam

Sport 1.131 keer gelezen

Leidschendam - Op Tennispark Overdam vond maandag 21 september de officiële opening plaats van OldStars tennis.

Na een warm welkom door Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds, wethouder Stemerdink en Ellen Klaarhamer van Overdam werd de opening verricht door wethouder Stemerdink samen met tennislegende én OldStars ambassadeur Tom Okker, die samen een game speelden op het centre court. Daarna konden de deelnemers en geïnteresseerden zelf ervaren wat OldStars tennis is. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen (55+) die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan.

Na afloop bleef het nog lang gezellig, zelfs met in achtneming van de 1,5 meter afstand. Hiermee werd bevestigd dat ook het sociale aspect van OldStars tennis, namelijk elkaar ontmoeten, ook geslaagd was!

Tennispark Overdam is hiermee de eerste vereniging in regio Den Haag die OldStars tennis aanbiedt. Het afgelopen half jaar werden onder bezielende leiding van Ellen Klaarhamer en Willem Rhijnsburger (trainer van Overdam) de voorbereidingen getroffen. Het aantal deelnemers bij de officiële opening overtrof de verwachtingen; meer dan 30 deelnemers in de stralende zon!

Donderdag 24 september van 13.30 – 14.30 uur was de eerste les/clinic van een serie van 10. Ook dat was een mooie middag! Burgemeester Tigelaar was hierbij aanwezig omdat ook hij benieuwd was naar dit initiatief en hoe leuk en goed het is om op latere leeftijd te blijven bewegen.

Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. Er wordt gespeeld met een groene bal volgens de bekende spelregels, met de volgende aanpasmogelijkheden, zoals onderhands serveren, de bal die 2 keer mag stuiteren. Deze lesvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+.

Weet je iemand voor wie OldStars tennis goed of leuk is? Laat hem of haar dan contact opnemen met Tennispark Overdam via 070-3178579 of algemeen@tennispark-overdam.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant