Dylan Kasius (sliding), Gino v.d. Kley & Silvano Tarantino zien dreigend gevaar, rechts Hamza Boukhari (foto: AW).
Dylan Kasius (sliding), Gino v.d. Kley & Silvano Tarantino zien dreigend gevaar, rechts Hamza Boukhari (foto: AW).

Wedstrijden RKAVV uitgesteld & flinke nederlagen overige clubs

Sport 699 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In de zondag hoofdklasse A werd afgelopen weekend opnieuw een wedstrijd van RKAVV uitgesteld. Dit keer in verband met één corona besmetting bij tegenstander Alcides.

Eerder stelde de KNVB al uitduels bij Silvolde in Gelderland, de Achterhoek, en Emmen in Drenthe uit om dezelfde reden. In de AD/Haagsche Courant toonde RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci weinig begrip voor het uitstel. “Alcides miste negen spelers, maar dat probleem hebben wij ook. Ik heb negen geblesseerde of geschorste spelers, maar wij hadden wél moeten voetballen.” RKAVV voetbalde nu drie van de vier competitiespeeldagen niet, wat leidt tot een scheve verhouding op de ranglijst, waarin RKAVV nu ‘stijf onderaan’ staat. Ceccucci ziet het totaal niet zitten om genoemde wedstrijden op doordeweekse avonden in te halen. In hetzelfde AD-artikel stelt hij dat zijn spelers en begeleidingsstaf niet zomaar vrijaf van hun studie of werkgever kunnen krijgen om ’s middags al naar het noorden af te reizen en pas na middernacht weer thuis te moeten komen. “De KNVB moet maar naar een andere mogelijkheid zoeken. Het is voor amateurs toch niet te doen om doordeweeks driemaal vrij te moeten vragen om te kunnen voetballen?” De overige regioclubs leidden flinke nederlagen op hun tweede competitie speeldag.

Laakkwartier-Wilhelmus 2-1

Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers speelde in de jeugd bij Forum Sport en kwam in het voorjaar van 2017 nog enkele competitiewedstrijden in het eerste elftal uit. De broers Karam en Hamza Boukhari voetbalden in het recente verleden bij RKAVV. Ze speelden er nooit in competitieverband samen. Karam raakte het begin van het seizoen dat Hamza naar RKAVV kwam geblesseerd en stopte tijdelijk met voetballen. In het competitieduel met Wilhelmus zochten de broers de combinatie met elkaar vaak op. En dat was niet altijd succesvol. Toch scoorde Karam Boukhari twee keer. Wilhelmus had niet hoeven te verliezen, last staan gelijk te hoeven spelen. Thuisclub Laakkwartier was achterin kwetsbaar. Trainer Oscar Laguna Burgos zag de nederlaag dan ook niet aankomen. Twee persoonlijke fouten vormden de aanleiding tot de twee tegendoelpunten. “Ik ben er doodziek van. Dit was een werkelijk volkomen onnodige nederlaag. Na rust kregen we drie hele grote kansen op de overwinning.” De 2-1 mocht aanvoerder Kevin van der Poel zichzelf aanrekenen. Laguna Burgos: “Hij moet de bal gewoon weg schieten in plaats van ermee te gaan lopen over de as van het veld. Laakkwartier heeft nauwelijks een kans gehad! Na de 2-1 kregen we nog twee dotten van kansen op de 2-2. Nee, dit was een gestolen overwinning voor Laakkwartier, maar uiteindelijk moeten we zelf het boetekleed aantrekken omdat we de wedstrijd zelf niet beslist hebben en hebben weggegeven. Bij de vroege 1-0 ging Dylan Kasius in de fout.”

Voordat vorige week de competitie van start ging speelde Wilhelmus (e.a.) een half jaar niet. Van het elftal dat op 8 maart thuis met 3-1 van ASC won (toevallig tegenstander op de 1e competitie speeldag en nu met 4-0 verslagen) ontbraken tegen Laakkwartier Tomas Ruijgrok (op de bank), Bud de Bree, Jasper Wartna, Kamiel Grapendaal, Carlo Goedhart, Bas de Bree, Jake Smart en Kevin Besamusca. De concurrentiestrijd is een ware slachting geworden. Een deel van die groep keek zondag vanaf het terras voor de kantine toe hoe de collega’s het er vanaf brachten. Laguna Burgos: “Aanvoerder Mathijs Wartna, Kevin Besamusca en nu ook Dennis van der Poel, die vorige week uitviel, zijn allen nog geblesseerd. Dat eerste elftalspelers van vorig seizoen nu in het tweede voetballen is inherent aan prestatief voetbal. We willen Wilhelmus verder ontwikkelen en daar hoort concurrentiestrijd bij.” Het seizoen duurt lang en Wilhelmus zal iedereen nodig hebben. Zondag wacht eerst de enige nog ongeslagen koploper zonder puntverlies in 2C HBC uit Heemstede thuis. Laguna Burgos: “Ik ga er vanuit dat de spelersgroep revanche wil nemen. Van HBC weten we niks. We gaan het zien.”

Overige uitslagen:

AFC-Forum Sport 2-1
HPSV-SEV 4-1
Odysseus’91-RKAVV Vrouwen 4-0
RKDES-Stompwijk’92 3-1

Karam Boukhari (Laakkwartier) vs. doelman MartesanoBiliosa (Wilhelmus) (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant