Ivan Habermehl rondt vanaf de strafworpstip af bij 13-14 (foto: pr VEO).

VEO verdiende meer tegen GKV

Sport 246 keer gelezen

Voorburg - VEO trad afgelopen weekend in de overgangsklasse aan tegen GKV uit Gorinchem, wat inmiddels tweemaal heeft verloren van de andere grote twee, KVS en Nieuwerkerk.

VEO’s eerste aanvalsvak had in de beginfase wat moeite de goede cadans te vinden, waardoor de gasten viermaal de bal in ontvangst konden nemen en naar 0-2 uitliepen. Het tweede aanvalsvak kende een betere start via Kjeld Verboom, die zijn eerste schot en in dezelfde minuut een vrije worp in de korf zag vallen, kortom een 100% start van hem en binnen de kortste keren dus weer 2-2. Dit voorbeeld volgend zetten Christine van Eijsden en Sylvia Jongenburger de thuisploeg brutaal op voorsprong: 4-2. Maar GKV kwam weer langszij door mistasten in de verdediging, 4-4 met een halve helft achter de rug. In het vervolg van de tijd naar de thee gingen de ploegen zij aan zij verder: 5-4 door Jongenburger na een fraaie aanval over alle schijven, vervolgens 5-5 doordat GKV opnieuw een Voorburgse fout aftroefde en daarna 6-5 door Ivan Habermehl. Een strafworp bracht GKV op 6-6 en Robin Fuchs tekende voor 7-6. Toch weer kwamen de gasten op gelijk hoogte, 7-7. En toen was daar die vermaledijde laatste minuut, waarin VEO een kans vanaf de strafworpstip liet liggen en de gasten in de allerlaatste secondes op 7-8 kwamen/

De volgende 30 minuten begon Olthof voor VEO met een mooi schot (8-8) maar hierna sloegen de gasten een gaatje naar 8-11 aleer VEO via diezelfde Olthof 9-11 uit een fraaie combi met Marije Scheffers op het scorebord liet noteren. Hierop verschenen Roy van der Kroft en David Nanusevski binnen de lijnen en pakte Habermehl twee nuttige ballen in de verdediging, wat een goal van de gevaarlijke van Eijsden (10-11) opleverde, precies halverwege het tweede bedrijf… … en ja hoor daar was de goal van GKV 10-12, maar VEO heeft Olthof dus: 11-12 in aansluiting op een goede verdedigende actie van de Groot. Vervolgens toch weer 11-13 via een strafworp. Er restten nog 12 minuten. En dan nog 6 minuten… Van der Kroft maakt 12-13… En dan nog 5 minuten… Zou de ingebrachte Julia Schoenmaker VEO over de streep trekken? Van der Kroft na een fraaie actie met de Groot: 13-13. In diezelfde minuut weer een vrouwengoal van GKV: 13-14. Habermehl flitst, verdient een stip en rondt deze koelbloedig af: 14-14. Nog 3 minuten… GKV komt wéér op voorsprong;14-15… Nog 2 minuten en dan wordt afgefloten. De druiven waren bijzonder zuur voor het hardwerkende VEO, deze uitslag was geen loon naar werken en toonde aan, dat de Voorburgers meer in de mars hebben dan de huidige ranglijst doet vermoeden.

Eerstvolgende zaterdag gaan de Voorburgers naar Velocitas in Leiderdorp, qua ledenaantal een korfbalreusje en de week erna komt KVA uit Amstelveen naar Arena. Dit zijn voor alle drie de ploegen ‘vier punten wedstrijden, dus er zal diep moeten worden gegaan om hier met acht punten uit te komen.