De teruggekeerde aanvoerder Dennis van der Linden brengt balans in Stompwijk’92 (foto's: AW).
De teruggekeerde aanvoerder Dennis van der Linden brengt balans in Stompwijk’92 (foto's: AW).

Winst Stompwijk’92 op troosteloos leeg sportpark Meerhorst

Sport 763 keer gelezen

Leidschedam-Voorburg - Veel werd er niet gevoetbald afgelopen weekend. Forum Sport-Argon en Wilhelmus-HBC werden uitgesteld; RKAVV Vrouwen was competitievrij. Alleen Stompwijk ‘92, RKAVV (zie 1e sportpagina) en SEV kwamen voor de competitie in actie.

Stompwijk’92-FC Aalsmeer 1-0

Nick Ammerlaan, Rico Westdorp, Kite Beuvink en Bart v.d. Salm waren nog geblesseerd. Tim van Veen en reservedoelman maar doorgaans spits Joeri van der Salm bleven op de bank. Faycal Chaibou debuteerde. Op een door Covid-19 maatregelen vrijwel troosteloos leeg Meerhorst stond de thuisclub aanvankelijk onder druk zonder dat FC Aalsmeer echt gevaarlijk werd. De tactiek van trainer Patrick Kamperveen was in die fase inzakken en in de overname toeslaan. Toen hij eenmaal zag waar de de zwakke plekken bij zijn opponent lagen liet hij zijn ploeg meer op de helft van de tegenstander druk zetten. Het leverde meteen een doelpunt op. Kamperveen: “Je kunt het inderdaad zo zien. Het probleem zat ‘m in de flankmiddenvelders op mijn 4-mans middenveld. Daniël Knijf en de nog wat onwennig spelende Faycal Chaibou zetten te weinig druk en hadden te weinig diepgang. Na 25 minuten ben ik dan ook van systeem veranderd en gingen we 1-4-3-3 spelen. Dat was een bewuste keuze ja. Zo hebben we de hele wedstrijd verder gespeeld.”

De overwinning voelt nipt aan maar Kamperveen zag Aalsmeer geen kansen afdwingen. “Voor mij was rechtsback Jaco Sweere uitblinker en de terugkeer van Dennis van der Linden heel belangrijk. Met zijn kracht en ervaring brengt hij iets extra. Aalsmeer had na rust weliswaar een overwicht, maar ze werden met het veelal spelen van de lange bal niet gevaarlijk. Wij hadden wel dreiging, maar waren slordig in de eindfase van een aanval of maakten verkeerde keuzes.” En dan was nog niet eens iedereen beschikbaar. Kamperveen: “Niet de minste spelers waren nog geblesseerd. Bart van der Salm appte zich ’s morgens pas ziek af.” De terugkeer van doelpuntenmachine Nick Ammerlaan is aanstaande. Kamperveen: “Hij heeft concurrentie van Lorenzo Korte gekregen. Die scoorde 5x in 3 wedstrijden. En dan hebben we ook nog de 16-jarige Kite Beuvink hè! Overal op het veld is concurrentie. Dat is mooi man. Dit Stompwijk kan alleen maar groeien, mits het besef per individu er is, er als team 100% inzet wordt getoond en men in zijn geheel heel veel plezier aan voetbal blijft houden. Dan zou het nog weleens een verrassend seizoen kunnen worden.”

SEV-Laakkwartier 3-0

Na 2 nederlagen de 1e competitieoverwinning. Trainer Kenneth Soechit heeft een grillige ploeg. “We presteren inderdaad zeer wisselvalig. Deze winst was op zich wel goed te doen. Na niet meer dan 10 minuten stond het al 2-0 en zijn we daarna niet meer in de problemen geweest. Na rust hebben we zeker 6 kansen gewoon niet benut.” Thijs Meulink en Bas Mulder bleven op de bank. Soechit: “Een brede bank helpt altijd.”

RKAVV verliest, mede door
eigen doelpunt, van RKZVC

Vooraf had de thuisclub al 4 competitiewedstrijden achter de rug; RKAVV slechts 1. Voor trainer Maurizio Ceccucci, op het moment van contact zondag 19:00 uur nog nabij Zoetermeer in de spelersbus op weg terug van Zieuwent uit de Achterhoek (!), was dat geen excuus. “We startten slecht en herpakten ons goed, maar in de 90+ minuten zorgde een lullige eigengoal ervoor dat we verloren. De 3-1 was voor de statistieken. Het is zuur maar is niet anders.” Yani Bouras maakte zijn competitiedebuut. Hij kwam over van collega-hoofdklasser Leonidas, dat sinds kort niet meer bestaat.

Nieuwkomer Faycal Chaibou (Stompwijk’92) verzendt een pass; Jaco Sweere (links) was ‘uitblinker’.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant