Cartouche kreeg hier en daar wat kansen tegen Ring Pass, maar de bal wilde er niet in (foto: Hein Athmer). Hein Athmer

Dames Cartouche weten kansen niet te verzilveren

Sport 200 keer gelezen

Voorburg - Dames 1 van Cartouche speelde zondagmiddag een belangrijke wedstrijd tegen Ring Pass. Helaas moest de Voorburgse ploeg het onderspit delven.

De voorgaande week was hard getraind en kwam zelfs Marcel Balkestein langs om de dames de kneepjes van het verdedigen te leren. Zij gingen dan ook met vertrouwen de wedstrijd in. Het eerste kwart moest Cartouche echter even wakker worden. Ring Pass kreeg al snel een grote kans die er gelukkig niet in ging. Het tweede kwart zat Cartouche beter in de wedstrijd en kreeg hier en daar wat kansen. Het balbezit ging over en weer. Zowel Cartouche als Ring Pass kregen wat kansen. De rust werd bereikt zonder dat er gescoord was.
Het Voorburgse team kwam scherp uit de rustbespreking en was erop gebrand om de 1-0 op het scorebord te zetten. Ring Pass begon echter ook scherp, wat resulteerde in een aantal strafcorners. Met een sleep zette Ring Pass de 0-1 op het scorebord. Na de 0-1 probeerde Cartouche het op te pakken en kreeg net voor de rust nog een strafcorner, die er niet in ging.

Het laatste kwart werd nog een tandje bijgezet en kwam Ring Pass vol onder druk te staan. Dit resulteerde ook in een aantal strafcorners en kansen, maar geen doelpunten. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Ring Pass de beslissende goal, 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en gingen de drie punten mee naar huis met Ring Pass.