Kjeld Verboom (16), hier schietend, werkte weer hard en wist eenmaal tot scoren te komen (foto: pr VEO).

VEO geeft controle weg en verliest uiteindelijk ruim

Sport 185 keer gelezen

Voorburg - VEO was zaterdag 10 oktober te gast bij het Leiderdorpse Velocitas. Beide ploegen hadden voor aanvang twee wedstrijdpunten en stonden op een gedeelde voorlaatste plaats. Het recept was voor beide ploegen simpel: winnen.

De eerste 20 minuten waren voor de Voorburgers. Na de 0-1, 1-1 en 1-2 scoorde VEO vier goals op rij. Er leek echter een verlammende werking van deze voorsprong uit te gaan. Met nog ruim vier minuten op de klok maakten de Leiderdorpers een tussensprint met vijf mannengoals op rij en werd een ruststand van 7-6 bereikt.

Na de thee ging de thuisploeg verder waar het gebleven was. Velocitas nam de touwtjes stevig in handen en ieder schot trof zo ongeveer doel. Binnen 10 minuten keek VEO tegen een 12-6 achterstand aan. Na een time-out van coaches Remco Breedveld en Arnoud Kok pakte aanvoerder Daan de Groot de handschoen op en leek zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Hij scoorde tweemaal op rij. Maar de Leiderdorpers liepen weer uit naar 14-8, waarna VEO de korf pas wist te vinden. Via 15-10 werd het 16-10 en bij deze stand liet VEO een strafworp onbenut. Bij 17-11 klonk het eindsignaal.

Velocitas is VEO nu gepasseerd. Dat staat nu voorlaatste met alleen KVA onder zich op één punt. De Amstelveners komen zaterdag naar Westvliet. Bij winst staat VEO weer naast Velocitas en Pernix.