Logo hetkrantje-online.nl
<p>De totaal nog niet wedstrijdfitte Jedsel Markes scoort hier de 3-0 voor RKAVV (foto&#39;s: Alexander Wagener).</p>

De totaal nog niet wedstrijdfitte Jedsel Markes scoort hier de 3-0 voor RKAVV (foto's: Alexander Wagener).

Eerste competitieoverwinning RKAVV smaakt naar meer

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Op Mike van Toor na bestond de reservebank zondagmiddag van RKAVV volledig uit spelers van het Onder 23 elftal en een speler van de JO19m dat een dag eerder thuis met 1-3 van Barendrecht verloor, en een speler van de JO19. JO19-speler Tomás da Palma Horta (18), Van Toor en doelman Petter van Pruijssen (O23) kwamen er ook niet in. 

Dat beeld zal het verdere seizoen, als dat in 2020 nog een vervolg krijgt, hetzelfde zijn volgens trainer Maurizio Ceccucci. “Onze spelersgroep is kwantitatief krap. Drie van de Onder 23-spelers maakten zaterdag 90 minuten. Ik ben blij dat ze dat zondagmorgen niet hebben gedaan.” Aanwinst Yani Bouras, de spits die vorige week bij RKZVC nog scoorde tijdens zijn debuut, raakte geblesseerd op de training. Jeremy van Lochem ondergaat binnenkort een knieoperatie. Riemer Bovet heeft een chronische knieblessure maar traint nog wel mee in de hoop dat hij ooit nog voetballen kan. Giorgio Achterberg is altijd revaliderend en hoopt dat ook. Edon Fetahi vertrok vlak voor het begin van de competitie naar 5e profniveau club Pampow in Duitsland en Lovette Felicia naar IF Karlstad Fotboll in Zweden, waar hij al 7 doelpunten uit 12 wedstrijden scoorde.
Na de thuisnederlaag tegen koploper Velsen en de uitnederlaag bij RKZVC was het pas de derde competitiewedstrijd van RKAVV, dat bij vlagen tiki taka combinatie voetbal van een behoorlijk niveau liet zien. Ceccucci: “Dat we kunnen voetballen wist ik al, maar dat we dat nu ook in een hoog tempo en met veel druk op de tegenstander hebben gedaan was goed om te zien. We hielden dat ook 90 minuten vol, waarmee we subtopper Zouaven eigenlijk overrompelden.” Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-0 voor RKAVV. Dat het geen dubbele cijfers voor RKAVV werden was aan ‘man of the match’ Patrick Schooneman, doelman van Zouaven, te danken. “En dan waren bij ons Jubilee Djan en Jedsel Markes nog niet eens wedstrijdfit. Jedsel ging met kramp van het veld. We hebben laten zien, dat we net als vorig seizoen bij de top in de hoofdklasse mee kunnen draaien.” RKAVV had een ingestudeerde corner nodig om de doelpuntenban te breken; Bergen speelt de bal laag en hard in naar de rand van het strafschopgebied, Amrani zakt vanuit het strafschopgebied uit en laat de bal tussen zijn benen door lopen en van afstand wordt de bal op doel geschoten door Steffens. In de rebound werd gescoord. “We hebben er drie, maar oefenen niet wekelijks op die varianten”, zegt Ceccucci. “De spelers verzinnen er twee en de staf één. Om te blijven verrassen verzinnen en trainen we af en toe een nieuwe. Deze verzonnen we gezamenlijk.” De winst van RKAVV en vooral de manier waarop biedt in ieder geval veel perspectief, als er van de regering en het Covid-19 crisismanagementteam gevoetbald mag blijven worden.

Overige uitslagen:

ZOB-Forum Sport 2-3
WV HEDW-RKAVV (vrouwen) 3-1
Sv DIOS-Wilhelmus 2-3
ODB-Stompwijk’92 & FC Zoetermeer-SEV werden uitgesteld.

Competitieprogramma:

Zaterdag 17 oktober
Valken’68-Forum Sport
SEV-KSD Marine
RKAVV-sv Kadoelen (vrouwen)

Zondag 18 oktober
HBS-RKAVV
Wilhelmus-Teylingen
Stompwijk’92-sv Madestein

Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend of de wedstrijden in de amateursport nog wel doorgang mogen vinden.

Meer berichten