Teamfoto laatste training Catch softbal junioren 1 (foto: Ronald van Monfort).
Teamfoto laatste training Catch softbal junioren 1 (foto: Ronald van Monfort).

Catch Softbal Junioren 1 wordt landskampioen

Sport 1.190 keer gelezen

Leidschendam - In het vreemde coronaseizoen 2020 is het eerste softbal juniorenteam van HSV Catch kampioen geworden in de hoogste juniorenklasse waarin dubbels (twee wedstrijden na elkaar op één dag) worden gespeeld.

Het team van coaches Jurre en Kelly en speelsters Sterre, Jill, Bibi, Milou, Kim, Izzy, Senna, Meike, Gitte, Nina, Lorena S en Lorena K en onze vaste invalster Babette wisten van hun 18 gespeelde wedstrijden maar liefst 15 wedstrijden te winnen. Daarmee haalden ze gemiddeld de meeste punten per gespeelde wedstrijd waardoor zij door de KNBSB als kampioen zijn aangewezen. 

Alle speelsters hadden een mooi aandeel in het kampioenschap. De pitchers Kim, Bibi, Sterre en Senna hielden de slagploegen van de tegenpartij onder controle gesteund door Gitte, Milou, Lorena S en Jill als catchers. Waarbij Nina, Izzy, Meike en Lorena K op hun vaste veldposities zorgden dat alles onder controle bleef. Daarnaast was er goed slagwerk als ze in de aanval waren. 

Als hoogtepunt werden er in de dubbel tegen de Birds uit Zoetermeer 7 homeruns geslagen. Kortom iedereen had een belangrijke bijdrage aan dit vreemde maar toch ook succesvolle jaar.

Natuurlijk is een landskampioenschap niet niks, daarom zijn de meiden bij hun laatste training afgelopen week toch in het zonnetje gezet door één van de bestuursleden van HSV Catch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant