Schieten op doel (foto: pr SEV).
Schieten op doel (foto: pr SEV).

SEV organiseert speciale trainingen voor jongste jeugd

Sport 486 keer gelezen

Leidschendam - Het was afgelopen zaterdag op de velden van SEV een gezellige drukte van belang. Voor de jeugd tot en met 13 jaar organiseerde de Leidschendamse voetbalvereniging allerlei activiteiten, waarbij de geldende coronamaatregelen uiteraard in acht werden genomen.

De trainer van de onderbouw, René Wieffering, had op de velden 2 en 3 een keur aan voetbalspelletjes neergezet. Zo konden de voetballertjes van SEV in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar oefenen met het maken van een omhaal, kon de snelheid van hun schoten worden gemeten en moest er zo snel mogelijk langs poortjes worden gedribbeld. 

Wieffering: “Ik heb er aardig wat tijd in moeten steken om alle spelonderdelen klaar te zetten, maar het was de moeite meer dan waard. Veel van deze oefeningen komen niet in onze normale trainingen aan bod, dus het is voor de kinderen leuk om eens wat anders te doen met een voetbal.” Het initiatief viel in goede aarde. “De spelletjes waren heel erg afwisselend, maar behoorlijk lastig. Het was leuk om de oefeningen met een teamgenoot te doen”, aldus Fabian Sonneveldt, speler van de JO12-1 van SEV. Terwijl de 10- tot en met 13-jarigen zich op veld 2 in het zweet werkten, bekommerden de trainers van de SEV-selectie zich even verderop om de jongste jeugd.

Kenneth Soechit, Ben de Haan en Peter Raaijmakers, normaal gesproken verantwoordelijk voor het trainen van het vlaggenschip van SEV, gingen nu aan de slag met de jeugd van 5 tot en met 9 jaar. Dat was wel even wennen, moest Soechit na afloop bekennen: “Het was ongelooflijk leuk om te doen, maar best wel vermoeiend. Gelukkig luisterden de jongens en meisjes goed en deden ze leuk mee met de oefeningen die we hadden bedacht.” 

Op de vraag of de trainer nog talentjes heeft gespot, antwoordde hij bevestigend: “Er lopen aardig wat talentvolle voetballertjes rond, maar het mooie van SEV is, is dat er ook voor de minder getalenteerde voetballertjes een plek is. Het draait in de eerste plaats natuurlijk om het plezier, zeker op deze leeftijd.” Thomas van der Helm, speler van de JO10, was enthousiast: “Leuk om een training te krijgen van de trainers van het eerste elftal. Dat is toch wel erg speciaal.” 

Onder het genot van een drankje blikten Wieffering en Soechit tevreden terug: “Het is fijn dat we de voetballende jeugd in deze gekke coronatijden wat extra’s kunnen bieden, naast de twee trainingen die doordeweeks worden georganiseerd. Ze missen natuurlijk de wedstrijden op zaterdag, maar dit is een mooi alternatief en zeker voor herhaling vatbaar.” 

SEV biedt geïnteresseerde voetballertjes de mogelijkheid om doordeweeks een keer vrijblijvend mee te trainen. Een mailtje naar de coördinator van de onderbouw, Guido Lamping, volstaat in dat geval. “Ja hoor, gewoon even mailen naar sevjeugd@gmail.com, dan komt het helemaal goed,” lacht Lamping.

Even oefenen op je omhaal (foto: pr SEV).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant