RKAVV start komende zaterdag met Jeugdleague
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jeugdtoernooi van RKAVV op Sportpark Kastelenring in Leidschendam (archieffoto: Jelle Abma).</p>

Jeugdtoernooi van RKAVV op Sportpark Kastelenring in Leidschendam (archieffoto: Jelle Abma).

RKAVV start komende zaterdag met Jeugdleague

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Terwijl we stoeien met de tweede coronagolf en de gedeeltelijke lockdown, gaat RKAVV zich aanpassen aan de huidige situatie. De aanpassing omhelst een heuse eigen League voor de jeugd.

Het idee klinkt vrij simpel; RKAVV zet voor de komende vier zaterdagen een interne competitie voor kinderen op. De competities zijn als volgt ingedeeld: LaLiga: JO7 (2e jaars), JO8, MO9. Premier League: JO8 en JO9. BundesLiga: JO10, JO11 en JO12. Serie A: MO11 en MO13. Ligue 1: M015, MO17, en MO19. Daarna worden de kinderen onderverdeeld in Europese topclubs als Chelsea of Real Madrid. Eventueel kan de toernooicommissie kinderen een transfer laten maken. Hoe tof is het dat je van Everton naar Liverpool kunt gaan?

Elke league is ook weer onderverdeeld in verschillende klassen. Op die manier spelen kinderen tegen clubgenoten die even ver zijn in voetbalontwikkeling in teams die even sterk zijn. “We willen daarmee een lerend effect creëren.” De teams zijn dus wat door elkaar gehusseld. Al blijf je wel gewoon op je positie staan. Een doelman staat nu niet ineens in de spits. Deze opzet biedt ook interne scouting van RKAVV de ideale kans om de kinderen aan het werk te zien.

Ook kinderen die woonachtig zijn in de gemeente, maar geen lid zijn van een sportvereniging kunnen meedoen. Opgeven kan via jeugdzaken@rkavv.nl.

Meer berichten