Reinier Smit filmt en Jay van der Heiden figureert.
Reinier Smit filmt en Jay van der Heiden figureert.

Covid-19 videoclip SEV-stafleden raakt gevoelige snaar

Sport 1.267 keer gelezen

Leidschendam - Corona beheerst ook het sportjaar 2020. Het seizoen 2019-2020 kon niet worden afgemaakt. En van het seizoen 2020-2021 moet dat nog maar worden afgewacht. 

De jeugd traint weer volop, speelt onderlinge oefenduels bij de eigen club en mag daarmee doorgaan. De 18+ sporters mogen nu nog maar in 2-tallen met en op 1,5 meter van elkaar trainen. Clubgebouwen en kleedkamers zijn nog steeds dicht en na de training moet iedereen snel naar huis. Wat het betekent om als spelers en begeleiders niet meer als vanouds met elkaar om te kunnen gaan wordt goed verbeeld in de covid-19 videoclip van de stafleden van voetbal vierdeklasser SEV Jay van der Heiden & Reinier Smit.

Rechtsbuiten Robin Schoew houdt op zijn racefiets halt op een achterhoek van sportpark Kastelenring, en staart over een leeg bijveld. Assistent-scheidsrechter Jay van der Heiden bezorgt een taart bij centrale middenvelder Tim de Jong thuis. Spits Jasper Koning is bij zijn moeder aan de eettafel bezig met een legpuzzel. Hoofdtrainer Kenneth Soechit hangt boven een whiteboard met kroonkurkmagneetjes, waarop hij doorgaans zijn opstelling en de te spelen tactiek uitlegt. Tweede elftalspeler Valentijn Ebbers zit op een schommel en kijkt doelloos voor zich uit. Aanvoerder Wessel van Huizen doet in zijn eentje een core stability oefening op een met de clubvlag bedekte massagetafel. Assistent-trainer Ben de Haan zit aan een lege pokerspeeltafel en twijfelt hoeveel fiches hij moet inzetten. Linker middenvelder Michiel van der Zwan dart in zijn schuur op bierviltjes met opdruk van competitietegenstanders. Keeperstrainer Björn Henrichs staart met een kopje koffie voor zich uit en strijkt zijn SEV-trainingspak. Tweede elftal trainer-coach Peter Raaijmakers poetst voetbalschoenen in zijn achtertuin en kijkt op een laptop naar wedstrijdbeelden van SEV. En elftalleider Reinier Smit ligt op zijn buik in het gras sprietjes te knippen met een huishoudschaar.

Voor de gelegenheid is de muziekklassieker ‘Without You’ van de veel te vroeg overleden Amerikaanse singer-songwriter Harry Nilsson III onder de clip gezet. Van der Heiden: “Aanvankelijk hadden we ‘All by Myself’ van Eric Carmen op het oog, maar we denken met ‘Without You’ de lading van onze boodschap beter te hebben gedekt. Reinier en ik hebben in het ruim drieënhalf minuten durend clipje willen uitdrukken wat het betekent om niet samen te kunnen sporten, niet samen bij elkaar te kunnen zijn zoals we dat doordeweeks twee keer en op zaterdag gewend zijn.”
Het begon allemaal met een stafmeeting en binnen anderhalve week was er een eindproduct. Van der Heiden: “We wilden het contact met onze vele volgers op Instagram levend houden en ze laten zien wat we allemaal aan het doen zijn.”

Het kostte veel inspanningen om een en ander gerealiseerd te krijgen. Van der Heiden: “De bezoeken moesten goed en het liefst achter elkaar gepland worden en de opnames moesten aan elkaar gemonteerd worden. We hebben gewoon een smartphone gebruikt en verder alleen een steadycamhouder gebruikt om geen trillende beelden te krijgen. Het eindshot is door oud-eerste elftalspeler Robbert Roos met een drone gemaakt.”

Iedereen was meteen ‘in’ om mee te werken aan de videoclip. Van der Heiden: “Reinier en ik kregen meteen leuke reacties toen we iedereen belden om afspraken te maken. Het ging allemaal heel snel. De videoclip is terug te zien op de selectiepagina van SEV op Instagram, maar ook terug te vinden op de clubwebsite en Facebook. Dus ik raad iedereen aan om te gaan kijken. Maar hoop ik dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar normaal.”

Reinier Smit filmt het eindshot van de videoclip.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant