Afbeelding

Wilhelmus schrijft O23 elftal in

Sport 120 keer gelezen

Voorburg - De succesvolle jeugdopleiding van VV Wilhelmus levert steeds meer talenten af. De selectie profiteert daar uiteraard van.
Diverse spelers uit de eigen jeugdopleiding draaien inmiddels een aantal seizoenen mee. Ook hebben enkele talenten uit de lichting van afgelopen seizoen al hun debuut mogen maken in de hoofdmacht. Na dit seizoen schuiven opnieuw talentvolle spelers uit de eigen JO19 door naar de mannenselectie.

Vanwege het hoge niveau van de jeugdopleiding en de kansen die jonge spelers bij VV Wilhelmus krijgen, heeft er de afgelopen jaren een extra toeloop van jonge spelers vanuit regionale verenigingen plaatsgevonden. Mede hierdoor heeft VV Wilhelmus de gelegenheid om met een sterk talententeam deel te gaan nemen aan de nieuwe (op zaterdagen te spelen) 023-competitie welke de KNVB vorig seizoen is gestart.

Het doel van dit nieuwe selectie elftal is de volgende:

  1. Het versoepelen van de overgang tussen de leeftijdsgroepen en via de O23 wennen aan het seniorenvoetbal van het niveau A- en B-selectie;De ontwikkeling van het individu ten einde uiteindelijk de stap te maken naar de A-selectie van VV Wilhelmus;Het verhogen van de mentale weerbaarheid;Het verhogen van de fysieke weerstand;Het verhogen van tactische kennis per team en per individu.

Met het starten van een elftal O23 voegt de VV Wilhelmus een belangrijke stap toe aan haar opleiding en hoopt daarmee de doelstelling om de senioren selecties grotendeels uit zelf opgeleide spelers te laten bestaan sneller te bewerkstelligen.

Er worden momenteel gesprekken gevoerd aangaande de samenstelling van de begeleidingsstaf voor dit nieuwe talententeam waarover we spoedig meer bekend kunnen maken.

Uit de krant